Kunzt

Marita Isobel Solberg

Marita Isobel Solberg
Marita Isobel Solberg (f.1977, Tromsø) er en norsk-samisk musiker og billedkunstner som arbeider med musikk, lyd, performance og installasjoner.

Solberg arbeider også med fotografi, poesi, spoken word, video, keramikk og skulptur. Hun blander elementer fra samisk og nordlig kultur og subkultur og henter materiale fra mennesker og steder. Hun har mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo (2007); i tillegg har hun helt siden barndommen tatt sangundervisning og utforsket ulike musikalske sjangre. Gjennom årene har hun hatt gjestekunstneropphold på steder som The Watermill Center i New York, Art/Life Institute i NY, The Performance Studio i London, Fordypningsrommet i Fleinvær og Pushkinskaya i St. Petersburg. Med sin sterke tilknytning til den nordnorske landsdelen har hun blant annet hatt rollen som direktør ved det fiktive samiske museet Sámi Daiddamusea i den prisbelønte museumsperformancen til RiddoDuottarMuseat og Nordnorsk Kunstmuseum i 2017.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.