Kunzt

Martin Whatson

Martin Whatson
Martin Whatson (f. 1984, Oslo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Han oppdaget sjablongkunsten og den urbane kunstscenen mens han studerte kunst og grafisk design på Westerdals School of Communication i Oslo. Etter å ha fulgt utviklingen innen gatekunst og graffiti i noen år startet han sin egen sjablongkunst-produksjon i 2004.

Whatson søker etter skjønnhet i det som ofte blir avvist som stygt. Han ser etter inspirasjon hos mennesker, bylandskap, gamle bygninger, graffiti, plakater og forefallende vegger. Denne interesse for forfall har bidratt til å utvikle hans stil, motiver og komposisjon. Hans kunstneriske uttrykk begynte mer politisk, men har utviklet seg til et mer subtilt uttrykk som blander graffiti, sjablongkunst og forfall sammen. Whatson er inspirert av kunstner som Jose Parlá og Cy Twombly. Han bruker gråtoner som grunnlag, men legger til livlige farger for å bryte det monokrome betong-uttrykket. Siden sin kunstneriske debut i 2004 har han hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke gruppeutstillinger og kunstfestivaler, både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet i metropoler som Tokyo, Paris, London, New York og Los Angeles.

Episoder

#236

Samarbeid

Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst med Martin Whatson

Bli med inn i studio til Martin Whatson, hvor han sammen med Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst. Hva tenker Whatson og Eikund om skillet mellom kunst og brukskunst? Hvorfor jobber de sammen? Og tror de at vi vil se mer av denne typen sammensmeltninger i fremtiden?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.