Kunzt

Maya Lawson-Laane

Maya Lawson-Laane
Maya Lawson-Laane (f. 1968) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Tønsberg. Lawson-Laane arbeider med maleriet, hvor naturens kraft er sentral. Hun maler akryl på lerret og stryker mange, transparente lag på med nal.

Lawson-Laane har bakgrunn fra Steinerskolen, er utdannet ved Københavns tekniske høyskole, (nå Universitetet i København) og Westerdals School of Art and Communication (AD linjen), og har i tillegg workshops og hospitering hos blant annet Helle Kaarem, Dag Hol og Morten Magnus. Sommeren 2019 gikk hun i lære hos Jannecke Lønne Christiansen i Cyanotypi. Hun bor på gården Laane Vestre utenfor Tønsberg der hun også har sitt atelier. I tillegg til juryert medlem av Konstvandring i Dalsland og NFUK, er hun også er nestleder og leder for stipendkomiteen i NFUK. Lawson-Laane sin kunst er innkjøpt av Farsund Kommune.

Episoder

#211

Samarbeid

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter vi to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Vi møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.