Kunzt

Mia Gjerdrum Helgesen

Mia Gjerdrum Helgesen
Mia Gjerdrum Helgesen (f. 1971, Asker) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Bærum, like utenfor Oslo. Helgesens arbeider med maleri, grafikk (litografi, monotopi og tresnitt), tekstil og skulptur. Grafikk har en stor plass i hennes kunstnerskap.

Helgesen er utdannet ved Statens Kunsthøyskole i Oslo, Westerdals og Academy of Art i San Fransisco. Hennes abstrakte verk gjenspeiler mennesket, dets følelser, og utforsker spørsmål rundt eksistens og identitet. Helgesen jobber i mange lag med maleriene over tid. Hvert lag er med på å bygge både struktur og motiv som får slippe gjennom.

I 2018 ble Helgesen tildelt recidency ved Mana Contemporary i NYC. Helgesen er representert ved gallerier i Norge, New York, Miami og LA. I de senere år har Helgesen utviklet relieffmaleriet og fordypet seg i tredimensjonale objekter. 17. oktober 2020 lanserte hun i forbindelse med utstillingen på Solli Brug en bok som presenterer hennes nye relliefmalerier. Boken viser også skulptur, maleri, grafikk og tegninger. Boken er designet av Henrik Haugan og gjennomfotografert av Vegard Kleven.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.