Kunzt

Nicolaus Widerberg

Nicolaus Widerberg
Nicolaus Magnus "Nico" Widerberg (f. 1960, Oslo) er en norsk billedhugger og maler. Widerberg arbeider med skulptur, i stein (blant annet granitt og diabas), bronse og glass, med oljemaleri og med grafikk.

Widerberg er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. Sentralt i Widerbergs kunst står avpersonifiserte menneskeframstillinger, hoder og torsoer, og arbeider innenfor den klassiske, figurative tradisjon. Widerberg er sønn av den avdøde og mye omtalte maleren, Frans Widerberg. Siden han debuterte i 1984 har Widerberg hatt en rekke separatutstillinger, deltatt på en rekke gruppeutstillinger og hatt en rekke utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest profilerte utsmykningene er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykning av Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass, Aker Brygge, samt minnesmerke over de omkomne under terrorangrepet 22.juli 2011. Han er kjøpt inn i flere offentlige og private kunstsamlinger i både inn- og utland.

Episoder

#206

Nico Widerberg droppet musikken for å bli billedkunstner

Bli med inn i studio til billedhugger og grafiker Nico Widerberg. Mens kunstkritikere og offentlige stipender overser blir Widerbergs kunst omfavnet av kunstsamlere og oppdragsgivere i hele landet, med flere utsmykningsoppdrag på gang. Vi snakker om kjærligheten til norsk stein, oppdrag, motgangen han opplevde som fremadstormende kunstner tidlig i karrieren og hvorfor han aldri gir opp.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.