Ole Jørgen Ness

Ole Jørgen Ness
Ole Jørgen Ness (f. 1961, Bergen) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Ness jobber med flere ulike teknikker i kunsten sin. Blant annet skulptur, gips, tegning, maling og installasjoner.

Ness er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo, og har stilt ut i en rekke kunstgallerier og museer nasjonalt og internasjonalt, samt gjort en rekke utstmykningsoppdrag. Ness vakte oppsikt på 1990-tallet, da han begynte å operere med hele ni forskjellige kunstneridentiteter, med hver sine nasjonaliteter, livshistorier og ulike syn på bildekunsten. I 2006 var Ness Festspillkunstner i Bergen og han representerte Norge under kunstbiennalen i Sao Paulo, Brasil i 2002.

Episoder

#188

Bo Bisgaard, Marit Følstad og Ole Jørgen Ness skyver QB Gallery ut av komfortsonen

Bli med inn til QB Gallery, et av Norges beste gallerier for samtidskunst, og se utstillingen som skyver galleriet ut av sin egen komfortsone.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.