Kunzt

Paul McCarthy

Paul McCarthy
Paul McCarthy (f. 1945, Salt Lake City USA) er en amerikansk kunstner som bor og arbeider i Los Angeles. Han arbeider med ulike typer kunst og format. Blant annet videokunst, fotografi, scenografi og skulpturer. Ofte blander McCarthy ulike materialer og medier i et og samme kunstverk. Kunsten hans er ofte provoserende og kontroversielle. Han kan benytte sin egen kropp, groteske kostymer, overdreven bruk av mat og væsker, bilder av sex, vold og overgrep blandet med popkulturelle og kunsthistoriske referanser.

McCarthy studerte kunst først ved Weber State University i Ogden og senere ved University of Utah fram til 1969. Deretter ble han student ved San Francisco Art Institute, hvor han tok en bachelorgrad i kunst med fokus på maleriet. I 1972 studerte han film, video og kunst ved University of Southern California, der han tok en mastergrad i kunst. Fra 1982 til 2002 underviste han i performance, video, installasjoner og historien til performancekunst ved University of California i Los Angeles.

Episoder

#231

Verdensberømte Paul McCarthy stiller ut hos Peder Lund i Oslo

I hele mars måned har Kunzt vært så heldig å ha med to praktikanter fra kunsthistoriestudiet ved Universitetet i Oslo, som en del av utdanningen deres. Praksisoppholdet gir studiepoeng og er støttet av Lånekassen. I tillegg til at de har fått se og lære om litt av alt hva det innebærer å drive denne kanalen, så har de også fått i oppgave å lage sin helt egen video om en utstilling de har valgt selv. De hadde aldri før laget videokritikk fra A-Å og de hadde aldri før formidlet kunst på video. Nå er disse to versjonene klippet sammen til én episode på Kunzt.no.

Bli med inn til Peder Lund i Oslo, hvor Fride Jensen og Linn Hestnes tar oss med gjennom utstillingen til den verdensberømte amerikanske kunstneren, Paul McCarthy. Verkene har aldri før blitt vist til offentligheten. Liker Jensen og Hestnes det de ser? Fungerer utstillingen godt? Og hva tenker de om praksisoppholdet og det å formidle kunst i videoformatet?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.