Pearla Pigao

Pearla Pigao
Pearla Pigao (f. 1984, Lillesand) er en norsk kunstner og musiker som bor og arbeider i Oslo. Pigao arbeider hovedsakelig med tekstil, hvor hun utforsker forholdet mellom lyd og materiale, og mellom veving og musikalsk komposisjon.

Pigao har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har de senere årene arbeidet med tekstile lydinstallasjoner, i samarbeid med elektronikkutvikler Henrik Waarum. Hun har vært opptatt av å finne sammenhenger mellom lyd og tekstil, og ved hjelp av binær koding er det tonene som blir bestemmende for tekstilenes resulterende mønster. Hun arbeider ofte med en kombinasjon av bomull og ståltråd i arbeidene som håndveves på en TC1 digital jaquardvev. Metalltrådene er strømførende og kobles til en lydkrets som påvirkes av tilskuerens nærhet til arbeidet. Jo flere mennesker som beveger seg nær flaten, jo høyere tone vil man skape sammen. Slik blir betrakteren samtidig lytter og komponist. Pigaos interaktive installasjoner har gitt henne en rekke stipender og priser, inkludert Norges håndverkerstudentpris og Kunst- og håndverksprisen fra Fondet for kunst- og designstudenter. Pigao har hatt flere utstillinger nasjonalt og internasjonalt. I 2018 var hun en del av utstillingen Norwegian Presence in Milan, og CHART kunstmesse i København, og har vist verk i både Charlottenborg Kunst Hall og Design Museum Denmark.

Episoder

#216

Samarbeid

Pearla Pigao skaper unik tekstilkunst som slipper ut komponert musikk

Pearla Pigao skaper unik tekstilkunst som slipper ut komponert musikk

Med en sterk kjærlighet til musikk skaper Pearla Pigao helt unik tekstilkunst som jeg hverken har sett eller hørt tidligere. Med ståltråd vevd inn og binær koding, slipper kunstverkene ut komponert musikk når publikum nærmer seg kunsten. Jo flere mennesker som beveger seg nær flaten, jo høyere tone vil man skape sammen.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.