Per Hess

Per Hess
Per Hess (f. 1946, Kongsberg) er en norsk billedkunstner bosatt i Oslo og som arbeider primært med neonlys og installasjoner.

Hess er utdannet fra Statens Håndverks og kunstindustriskole (1970-73) og Statens Kunstakademi i Oslo (1973 -79). Han har tidligere stilt ut blant annet ved Oslo Kunstforening, Unge Kunstneres Samfund, Galleri LNM, Buskerud Kunstsenter, Høstutstillingen og Venezia biennalen. Hess sine verk er innkjøpt av Nasjonalmuseet og KORO, og han har hatt en rekke oppdrag med kunst i offentlig rom i Norge. Blant annet ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo og det nye Rikshospitalet i Oslo. Som konsulent og kurator har han deltatt i realiseringen av mer enn 70 kunstprosjekter rundt om i Norge, senest Deichman Nye hovedbibliotek i Bjørvika, Oslo.

Episoder

#244

Per Hess tar et oppgjør med Kongsberggruppens våpenproduksjon og Norge som fredsnasjon

Der det er lys, er det også et mørke. Per Hess har i mange år jobbet med lyset og neonlyset, men tar nå hos Kongsberg Kunstforening et saftig oppgjør med noe av det mørkeste som finnes: krig, våpen, drap. Og et blikk på egen bakgrunn som født og oppvokst i Kongsberg, hele Norges våpenby.

Les mer

#63

Per Hess forelsket seg i neonlys

Bli med inn i studio til Per Hess, en av Norges fremste kunstnere og en av de få kunstnerne i verden som arbeider med neonlys.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.