Kunzt

Per Hess

Per Hess
Per Hess (f. 1946, Kongsberg) er en norsk billedkunstner bosatt i Oslo og som arbeider primært med neonlys og installasjoner.

Hess er utdannet fra Statens Håndverks og kunstindustriskole (1970-73) og Statens Kunstakademi i Oslo (1973 -79). Han har tidligere stilt ut blant annet ved Oslo Kunstforening, Unge Kunstneres Samfund, Galleri LNM, Buskerud Kunstsenter, Høstutstillingen og Venezia biennalen. Hess sine verk er innkjøpt av Nasjonalmuseet og KORO, og han har hatt en rekke oppdrag med kunst i offentlig rom i Norge. Blant annet ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo og det nye Rikshospitalet i Oslo. Som konsulent og kurator har han deltatt i realiseringen av mer enn 70 kunstprosjekter rundt om i Norge, senest Deichman Nye hovedbibliotek i Bjørvika, Oslo.

Episoder

#199

Samarbeid

Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte kunstverk for Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika

Bli med inn i nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika, hvor kunstner Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte verket for biblioteket og for tiden vi lever i, med digitalisering og delingskultur.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.