Kunzt

Per Inge Bjørlo

Per Inge Bjørlo
Per Inge Bjørlo (f. 1952, Ålesund) er en norsk skulptør, maler og billedkunstner som vokste opp i Spjelkavik utenfor Ålesund, men bor i Hønefoss. Bjørlo jobber med ulike kunstneriske uttrykk, men kjernen er alltid den samme: Det personlige og dypt menneskelige danner utgangspunkt, og åpner for det allmennmenneskelige.

Bjørlo har utdannelse fra Bergen Kunsthåndverksskole (1974–1977) og Statens kunstakademi (1977–1981). Han er en kunstner som har gjort seg bemerket med et omfattende, fokusert og kompromissløst kunstnerskap. Han ble for alvor lagt merke til i 1984 da han utformet det som trolig var norsk kunsthistories første installasjon: Indre rom I, bestående av bildekk, gummimatter og linoleumstrykk, installert på Henie Onstad Kunstsenter.

Bjørlo regnes som en av Norges fremste nålevende kunstnere. Verket "Indre Rom I" (1984) regnes som en av de første installasjonene laget i Norge og samlet er de fem verkene "Indre Rom" (1984–1990) kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk. Av sentrale utsmykningsoppdrag er serien med skulpturer i forbindelse med Oslo lufthavn, Gardermoen de mest fremtredende. Han er representert med kunstverket Slektstrea, Genbanken ved Kistefos-Museets skulpturpark.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.