Petter Malterud Grøndahl

Petter Malterud Grøndahl
Fra gutterommet til de største galleriene i landet, og nå med eget nyåpnet kunstgalleri på St.Hanshaugen i Oslo. Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen har tegnet store deler av livet. I en tid etter VGS kom studier og jobb i første rekken, helt til tegnegleden tok overhånd og de satset på tegne-kollektivet, Guttestreker.

Guttestreker ble til i 2015 da Grøndahl og Christensen fant hverandre og begynte å tegne sammen, med en felles interesse for filosofi og vitenskap ønsket de å lage bilder som reflekterte deres meninger om mennesker og verden vi lever i. Siden har de deltatt på flere utstillinger og arrangert egne utstillinger.. Blant annet har de arrangert utstillinger hos Hells Angels på Alnabru og på Trevarefabrikken i Lofoten. Tidligere har de gjort oppdrag for Oslo Fashion Week, Mercedes, Redbull og Microsoft Norge, for å nevne noen. De har også laget flere platecover, bl.a for den bergenske rapperen Kamelen. Uttrykket som går igjen i Guttestreker sin kunst er store format, med svært forseggjorte motiv og små detaljer.

Episoder

#239

Fra gutterommet til de største galleriene i Norge, med Guttestreker

Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen har tegnet store deler av livet. I en tid etter VGS kom studier og jobb i første rekken, helt til tegnegleden tok overhånd og de satset på tegne-kollektivet, Guttestreker. Bli med inn i nyåpnet eget kunstgalleri på St.Hanshaugen i Oslo.

Les mer

Prøv 30 dager gratis.