Kunzt

Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing
Ragnhild Hemsing (f.1988, Valdres) er en norsk fiolinist.

Hemsing begynte å spille fiolin i en alder av fem år. Da hun var ni år ble hun invitert til å begynne på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Ragnhild har i tillegg tatt timer i Wien med professor Boris Kuschnir. Hemsing har markert seg som en meget allsidig artist, med et bredt repertoar både som solist og kammermusiker. I tillegg til det omfattende repertoaret av standard klassiske soloverker for fiolin, supplerer hun med mer uvanlige og komplekse verker skrevet for hardingfele.

Allerede som 13-åring debuterte hun med Bergen filharmoniske orkester med Mendelssohns fiolinkonsert. Samme år spilte hun for første gang med Trondheim Symfoniorkester, og året etter ble hun invitert til å spille med Oslo-Filharmonien. Siden den gang har hun opptrådt med orkestre som DR SymfoniOrkestret i Danmark, Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Kazan State Orchestra i Russland, St Marks Symphony Orchestra i Italia og Ashland Symphony Orchestra i USA. Hemsing har hatt gjesteopptredener ved de store festivalene og konserthusene i Norge, med nylige opptredener under Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, festivalen Hardingtonar og Førdefestivalen. I utlandet har hun blant annet spilt i Wigmore Hall, på Verbier Festival, Bellerive Festival i Sveits, Beethovenfest og AlpenKlassik i Tyskland. I 2011 spilte hun med The Minnesota Orchestra og på Cheltenham Festival.

Episoder

#109

Ragnhild Hemsing sin nydelige konsert på Lysøen

En liten godbit fra Festspillene i Bergen 2018. Vi vet det er litt utenfor det vi normalt lager, men dette var for idyllisk til å ikke vise dere.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.