Kunzt

Silje Heggren

Silje Heggren
Silje Heggren (f. Tromsø) er en norsk kunstner bosatt i Bergen. Heggren arbeider primært med maleri, men også tidvis med tegning og grafikk.

Maleriene hennes er lett gjenkjennelige på grunn av kunstnerens klare fargeflater satt stramt opp mot hverandre. Motivene spenner fra hennes tidlige, realistiske arbeider hvor hun var opptatt av unge mennesker ute på fester, barer og konserter, til det helt abstrakte hvor fargeflatene får stå fritt. I en senere maleriserie var det på internasjonale flyplasser Heggren fant motivene sine, før hun i en lengre periode arbeidet med evighetsmaskiner og evighetsmaskinenes historie. I sine siste arbeider er det kompliserte maskiner og umulige konstruksjoner Heggren har vært opptatt av. Heggren er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, hvor hun studerte i 1998-2002. Før det gikk hun på Strykejernet tegne- og maleskole i Oslo, og Kunstskolen i Bergen. I tillegg til egen kunstneriske praksis har Heggren tatt en mastergrad i kunsthistorie ved UiB, og hun jobber som frilansskribent og kunsthistoriker.

Episoder

#118

Silje Heggren har malt evighetsmaskiner i 16 år

Bli med inn i studio til kunstner Silje Heggren. Hun har vært fascinert av evighetsmaskiner i 16 år.

#93

Silje Heggren gikk fra sjokkert 19-åring og til to mastergrader

Møt kunstner og kunsthistoriker Silje Heggren. Da hun begynte på Kunstakademiet i Bergen som 19-åring fikk hun sjokk. I dag har hun to mastergrader.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.