Silje Heggren

Silje Heggren
Silje Heggren (f. Tromsø) er en norsk kunstner bosatt i Bergen. Heggren arbeider primært med maleri, men også tidvis med tegning og grafikk.

Maleriene hennes er lett gjenkjennelige på grunn av kunstnerens klare fargeflater satt stramt opp mot hverandre. Motivene spenner fra hennes tidlige, realistiske arbeider hvor hun var opptatt av unge mennesker ute på fester, barer og konserter, til det helt abstrakte hvor fargeflatene får stå fritt. I en senere maleriserie var det på internasjonale flyplasser Heggren fant motivene sine, før hun i en lengre periode arbeidet med evighetsmaskiner og evighetsmaskinenes historie. I sine siste arbeider er det kompliserte maskiner og umulige konstruksjoner Heggren har vært opptatt av. Heggren er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, hvor hun studerte i 1998-2002. Før det gikk hun på Strykejernet tegne- og maleskole i Oslo, og Kunstskolen i Bergen. I tillegg til egen kunstneriske praksis har Heggren tatt en mastergrad i kunsthistorie ved UiB, og hun jobber som frilansskribent og kunsthistoriker.

Episoder

#118

Silje Heggren har malt evighetsmaskiner i 16 år

Silje Heggren har malt evighetsmaskiner i 16 år

Bli med inn i studio til kunstner Silje Heggren. Hun har vært fascinert av evighetsmaskiner i 16 år.

Les mer

#93

Silje Heggren gikk fra sjokkert 19-åring og til to mastergrader

Møt kunstner og kunsthistoriker Silje Heggren. Da hun begynte på Kunstakademiet i Bergen som 19-åring fikk hun sjokk. I dag har hun to mastergrader.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.