Simone Hooymans

Simone Hooymans
Simone Hooymans (f. 1974, Nederland) er en nederlandsk kunstner som bor og arbeider i det internasjonale kunstnerhuset Messen i Ålvik. Hun arbeider med eksperimentell animasjon ved hjelp av håndlagde blekk-og fargetegninger som hun kombinerer med datateknologi.

Hooymans er utdannet ved Kunstakademiet for billedkunst i Arnhem og Breda i Nederland. Hun har samarbeidet med flere norske musikere, og har deltatt ved en rekke internasjonale gruppeutstillinger og filmfestivaler. I Norge har arbeidene hennes blant annet blitt vist ved Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Haugesund Kunstforening og kortfilmfestivalen i Grimstad, for nevne noen.

Episoder

#281

Kunstnere kommer fra hele verden for å bo på KH Messen i Ålvik Hardanger

Bli med til Ålvik i nydelige Hardanger, hvor Kunzt sjekker inn hos KH Messen - et av Norges mest populære kunstnerhus, og som tar imot kunstnere fra inn- og utland, også kalt for et Artist-In-Residency. Her bor og arbeider kunstnere i alt fra en-tre måneder.

Les mer

#180

Simone Hooymans lager animasjon i verdensklasse hos Kunstgarasjen i Bergen

Simone Hooymans lager animasjon i verdensklasse hos Kunstgarasjen i Bergen

Bli med inn i utstillingen til Simone Hooymans hos Kunstgarasjen i Bergen, hvor hun har laget animasjon i verdensklasse.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.