Kunzt

Sverre Bjertnæs

Sverre Bjertnæs
Sverre Bjertnæs (f. 1976, Trondheim) er en norsk maler og regnes som en av Norges viktigste og mest sentrale samtidskunstnere.

Bjertnæs har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. Tore Bjørn Skjølsvik (1989-93), Odd Nerdrum (1993-94), deretter studert fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther. Han har i løpet av de siste ti årene også gjort seg bemerket på den internasjonale kunstscenen med verk som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer med utgangspunkt i et selvbiografisk innhold.

Episoder

#257

Sverre Bjertnæs er en av Norges største og mest omtalte kunstnere

En av Norges største og mest omtalte kunstnere, blant annet kjent for sitt samarbeid med Bjarne Melgaard, åpner utstillingen "Du finnes" hos Galleri Brandstrup i Oslo. Hva er hans første minne av å skape kunst? Hva tenker han om sin egen suksess? Og hvilket råd vil han gi til kunstnere som ønsker å leve av kunsten sin?

#70

Bjarne Melgaard​ og Sverre Bjertnæs er to av Norges største nålevende norske kunstnere

Bli med til Galleri Brandstup i Oslo hvor vi møter Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs, to av Norges mest anerkjente og bestselgende kunstnere.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.