Kunzt

Sverre Wyller

Sverre Wyller
Sverre Wyller (f. 1953) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Han arbeider hovedsakelig med maleri, grafikk og skulptur, og da ofte i monumentale formater med et abstrakt formspråk. I sine arbeider inkluderer han også såkalt funnet og resirkulert materiale.

Wyller er utdannet ved Arkitekthøgskolen og Statens Kunstakademi i Oslo, og Kunsthøyskolen i Berlin. Han har laget flere offentlige verk, deriblant skulpturen Miramichi # 19 som står utenfor Vigeland-museet i Oslo. Typisk for Wyllers skulpturer er det abstrakte og organiske uttrykket. Med kraftige stålbjelker som vrir og vrenger på seg minner skulpturene ofte om levende vesener.

Wyller er kjøpt inn av en rekke kunstinstitusjoner, deriblant Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo, Henie Onstad Kunstsenter, Moderna Museet i Stockholm, Malmø Konsthall, Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg, Astrup Fearnley Museet og Stedelijk Museum i Amsterdam.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.