Kunzt

Sylvie Fleury

Sylvie Fleury
Sylvie Fleury (f. 1961, Genève) er en sveitsisk kunstner som bor og arbeider i Genève. Hun er kjent for sine installasjoner, skulpturer og blandede medier. Arbeidene hennes skildrer generelt objekter med sentimentale og estetiske tilknytninger i forbrukerkulturen, så vel som paradigmet til den nye tiden, med mye av arbeidet hennes spesifikt tar for seg spørsmål om kjønnet forbruk og de fetisjistiske relasjonene til forbrukerobjekter og kunsthistorie.

Fleury har markert seg med verk med tydelige referanser til popkunstens polerte estetikk. Under den visuelt slående overflaten finner vi imidlertid subtile kommentarer til større sammenhenger, og arbeidene åpner for refleksjoner rundt mer enn bare vareestetikk. Fleury arbeider i mange ulike teknikker, men det tredimensjonale i form av skulptur, objekter og installasjoner utgjør en stor del av hennes kunstnerskap, der referanser til blant annet Marcel Duchamps readymades også sørger for at kunsthistorien er tilstede i Fleurys verk.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.