Sylvie Fleury

Sylvie Fleury
Sylvie Fleury (f. 1961, Genève) er en sveitsisk kunstner som bor og arbeider i Genève. Hun er kjent for sine installasjoner, skulpturer og blandede medier. Arbeidene hennes skildrer generelt objekter med sentimentale og estetiske tilknytninger i forbrukerkulturen, så vel som paradigmet til den nye tiden, med mye av arbeidet hennes spesifikt tar for seg spørsmål om kjønnet forbruk og de fetisjistiske relasjonene til forbrukerobjekter og kunsthistorie.

Fleury har markert seg med verk med tydelige referanser til popkunstens polerte estetikk. Under den visuelt slående overflaten finner vi imidlertid subtile kommentarer til større sammenhenger, og arbeidene åpner for refleksjoner rundt mer enn bare vareestetikk. Fleury arbeider i mange ulike teknikker, men det tredimensjonale i form av skulptur, objekter og installasjoner utgjør en stor del av hennes kunstnerskap, der referanser til blant annet Marcel Duchamps readymades også sørger for at kunsthistorien er tilstede i Fleurys verk.

Episoder

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.