Kunzt

Tobbe Malm

Tobbe Malm
Tobbe Malm er en svensk kunstner som bor og arbeider i Bærum, like utenfor Oslo. Malm arbeider med fotografi og smedkunst.

Malm har en forkjærlighet for historiefortelling og lar seg inspirere av egne følelser, minner fra oppveksten, samt refleksjoner over tiden vi lever i. Malm har stilt ut hos en rekke gallerier og kunstinstitusjoner, samt gjennomført flere spennende kunstprosjekter. Et av hans mest kjente prosjekter er “Jernrosen” fra 2011, hvor Malm engasjerte smedkunstnere fra hele verden til å delta ved å smi roser og sende dem til Norge. Prosjektet er til minne om ofrene fra 22. juli. Ideen var basert på en følelse og vilje til å bidra i en vanskelig situasjon. Rosetoget 26. juli med 150 000 mennesker som kledde Oslos gater og torg i roser ble hans inspirasjon. I dag har rundt 850 smeder fra 25 land bidratt med roser. Siden januar 2012 har det vært åpent for pårørende til ofrene og de overlevende å delta. Rundt 150 av de berørte har vært i Malms smie og smidde roser. Siden 2013 har National Support Group vært en offisiell partner. Monumentet som er tegnet av Malm ble plassert ved Oslo domkirke i 2019. Malm er medlem av foreningen NFUK Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere.

Episoder

#211

Samarbeid

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter vi to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Vi møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.