Tone Herlung Høien

Tone Herlung Høien
Tone Herlung Høien er en norsk kunstner som bor og arbeider i Ås, like utenfor Oslo. Høien arbeider med maleriet og drives av et indre behov for å skape kunst og uttrykke seg gjennom det visuelle.

Høien er utdannet ved Høgskolen i Akershus og har en grad i Praktisk Pedagogikk ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt. Hun har stilt ut i en rekke fellesutstillinger og holdt noen seperatutstillinger. Blant annet hos Biennalen NFUK 2020, Galleri D6, Ås kunstforening, Rådhusgalleriet Oslo og ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt. Høien er medlem av foreningen NFUK Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere.

Episoder

#211

Samarbeid

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter jeg to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Jeg møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.