Kunzt

Torbjørn Kvasbø

Torbjørn Kvasbø
Torbjørn Kvasbø (f. 1953, Venabygda) er en norsk keramiker. Kvasbø har gjennom 40 år representerer en stadig utforsking av kunsthåndverket og søken etter ny kunnskap og muligheter knyttet til leire som materiale, brenneteknikker, overflatestruktur og plastisitet i keramisk skulptur.

Kvasbø er utdannet fra Bergen Kunsthåndverksskole og jobber med plastisk leire og keramiske teknikker. Siden 1978 har han bodd og arbeidet i Venabygd i Ringebu kommune i Oppland. Han var professor ved Högskolan för Design och Konsthantverk ved Göteborgs universitet 1996–2000, og ved Konstfack i Stockholm 2000–2008. Han har oppdrag som ekstern eksaminator ved Royal College of Art i London, og som styremedlem i International Academy of Ceramics, med hovedsete i Genève.

Kvasbø er ofte invitert til å holde utstillinger, workshops, demonstrasjoner eller foredrag rundt om i verden. I 2012 mottok han Kunsthåndverkprisen under Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling. I 2009 mottok han Norske Kunsthåndverkeres Ærespris.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.