Kunzt

Torbjørn Rødland

Torbjørn Rødland
Torbjørn Rødland (f.1970, Stavanger) er en norsk fotograf og billedkunstner.

Som ung interesserte Rødland seg for tegning, men etter hvert ble fotografi hovedinteressen. Han studerte kunst- og mediefag under Arnfinn Bø-Rygg ved Høgskolen i Stavanger. I 1991 flyttet han til Oslo, og etter ett år dro han videre til Bergen, der han ble utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, institutt for fotografi.

Som student i Bergen i perioden 1992-1995 fikk han kjennskap til en gruppe av kunstnere som omtales som "The Picture Generation" (Richard Prince, Cindy Sherman, Louise Lawler, Barbara Kruger og Sherrie Levine). Disse kunstnerne arbeidet på 1980-tallet med iscenesatt fotografi. I såkalt appropriasjonskunst blir fragmenter fra ulike kilder satt sammen med nye elementer til å danne et nytt og bilde. Det endelige kunstverket skal dermed være både originalt og ikke-originalt på en og samme tid. Rødland har vært bosatt i Oslo, Paris, Melbourne, Nice, Berlin, New York City, Tallinn, Rijeka, Tokyo og Los Angeles. Han bor og arbeider nå i Los Angeles.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.