Kunzt

Vincent Langaard

Vincent Langaard
Vincent Langaard er født i Ski, men bor og arbeider i Oslo. Langaard jobber innenfor det postdigitale kunstuttrykket og er spesielt interessert i hvordan digital teknologi, kultur og medier påvirker det visuelle uttrykket i kunsten. Primært arbeider han med maleriet, men har også interesse for skulptur og interaktiv kunst.

Tema som går igjen i Langaard sin kunst er gaming, internett, digitalisering, bildedeling, simulering, ideutveksling på nett og memes. Han har studert kunst ved prestisjetunge Glasgow School of Art i Skottland og ved Strykejernet Kunstskole i Oslo. Han har også studert innen teater og drama, er medlem av blant annet LNM/org NBK, har deltatt i flere kunstutstillinger i inn- og utland, han har undervist i tegning og mottatt stipender.

Episoder

#234

Vincent Langaard om postdigital kunst, internett og gaming

Gaming, internett, digitalisering, bildedeling, ideutveksling på nett og memes. En generasjon har vokst opp med dette som en naturlig del av livet, og nå skal denne generasjonen utdanne og etablere seg som kunstnere. Hvordan påvirker det kunsten deres? Bli med inn i studio til Vincent Langaard, hvor vi snakker om en ny tendens i kunsten som vokser frem med en ny generasjon kunstnere, nemlig postdigital kunst. Hva tenker han selv om det postdigitale kunstuttrykket, hva kjennetegner det, hvor kommer begrepet fra og hvordan skaper han sin kunst?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.