Freskomaleri

Freskomaleri
Veggmaleri på våt mur. Males med våt kalk og fargepigmenter som males rett på en våt murvegg. Man skiller mellom veggmaleri eller muralmaleri mellom det som er malt på våt (al fresco) eller tørr (al secco) mur.

Episoder

#291

Når samtidskunst møter kirke

Kirken har en lang og konfliktfylt historie, men én ting kommer kirken alltid seirende ut med - det faktum at kirken har vært en sentral og viktig oppdragsgiver for mye vakker og storslått kunst gjennom tidene, og er i kjernen av videreutviklingen av vestlig visuell kultur. Men hvordan går det med kirken og kunsten i dag?

For å ta tempen besøker kunsthistoriker, Silje Sigurdsen, Oslo Domkirke. Her møter hun prest, Jonas Lind Asgedom. Hva tenker han om samtidskunst i kirken? Hvordan stiller kirken seg som oppdragsgiver i dag? Og hva med kunsten i Oslo Domkirke?

Les mer

#163

Bent Erik Myrvoll i Ålesund er en av nordens fremste på frescomaleri

Bent Erik Myrvoll i Ålesund er en av nordens fremste på frescomaleri

Kunzt dykker ned i Ålesund sin kunstscene. Bli med til en av Nordens ledende på freskomaleri - en kunstner i verdensklassen - Bent Erik Myrvoll, og en av Ålesund sine dyktigste grafikere, Karin Augusta Nogva. Begge holder til på Aggregat Atelierfellesskap like utenfor Ålesund sentrum.

Les mer

Prøv Nordens første strømmetjeneste for kunstfeltet 30 dager gratis.
Få ubegrenset tilgang til nesten 300 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.