Kryptokunst

Kryptokunst
Krypto-kunst - også kalt NFT Non-Fungible Tokens - er unike digitale kunstverk, som takket være blockchain-teknologi, eies 100% av kjøperen. Krypto-kunst er designet for å eksistere for alltid. Krypto-kunst inneholder en digital kode, som fungerer som et digitalt bevis på hvem som eier kunstverket. Det kan sikre kjøper en eksklusivitet, samt potensielt skape et enda sterkere bånd til kunstnere du er skikkelig fan av. Noe av det vakreste med krypto-kunst, er at hvis et verk blir solgt videre (annenhåndsalg) kan kunstneren få en slump av salgssummen. Noe som pr. i dag ikke er tilfellet i det tradisjonelle, fysiske kunstmarkedet.

Episoder

#229

Slik kjøper og selger du kryptokunst

Kunsten "alle" snakker om. Kunsten som kickstarter nye spilleregler i kunstmarkedet. Kunsten som sikrer kjøperen eksklusivitet i en tid med økende deling i digitale flater. Hva er kryptokunst? Hvordan lages kryptokunsten? Og hvorfor? Og få guiden på hvordan du også kommer i gang som kjøper eller selger av kryptokunst på 1-2-3.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.