Kunzt

Kryptokunst

Kryptokunst
Krypto-kunst - også kalt NFT Non-Fungible Tokens - er unike digitale kunstverk, som takket være blockchain-teknologi, eies 100% av kjøperen. Krypto-kunst er designet for å eksistere for alltid. Krypto-kunst inneholder en digital kode, som fungerer som et digitalt bevis på hvem som eier kunstverket. Det kan sikre kjøper en eksklusivitet, samt potensielt skape et enda sterkere bånd til kunstnere du er skikkelig fan av. Noe av det vakreste med krypto-kunst, er at hvis et verk blir solgt videre (annenhåndsalg) kan kunstneren få en slump av salgssummen. Noe som pr. i dag ikke er tilfellet i det tradisjonelle, fysiske kunstmarkedet.

Episoder

#234

Vincent Langaard om postdigital kunst, internett og gaming

Gaming, internett, digitalisering, bildedeling, ideutveksling på nett og memes. En generasjon har vokst opp med dette som en naturlig del av livet, og nå skal denne generasjonen utdanne og etablere seg som kunstnere. Hvordan påvirker det kunsten deres? Bli med inn i studio til Vincent Langaard, hvor vi snakker om en ny tendens i kunsten som vokser frem med en ny generasjon kunstnere, nemlig postdigital kunst. Hva tenker han selv om det postdigitale kunstuttrykket, hva kjennetegner det, hvor kommer begrepet fra og hvordan skaper han sin kunst?

#229

Slik kjøper og selger du kryptokunst

Kunsten "alle" snakker om. Kunsten som kickstarter nye spilleregler i kunstmarkedet. Kunsten som sikrer kjøperen eksklusivitet i en tid med økende deling i digitale flater. Hva er kryptokunst? Hvordan lages kryptokunsten? Og hvorfor? Og få guiden på hvordan du også kommer i gang som kjøper eller selger av kryptokunst på 1-2-3.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.