Kunzt

Scenografi

Scenografi
Scenografi er den visuelle utformingen av en forestilling innen teater, dans eller opera. Dette innebærer sceneelementer, dekorasjon, objekter, kostymer og lys. Den ansvarlige for den kunstneriske helheten kalles scenograf, en yrkesbetegnelse som har tatt over etter det tidligere begrepet teatermaler. Scenografi er et relativt nytt fenomen i teaterhistorien. Forløperne er teatermaleriet, scenemestrene og sceneingeniørene fra renessansen og barokken.

Episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

#235

Maja Nilsen skaper parallelle univers med scenografi

Bli med inn i studio til scenograf og billedkunstner, Maja Nilsen, hvor hun skaper parallelle univers med scenografi. Hvordan skaper hun disse "rommene" og hvilke fordeler har det å komme med en bakgrunn fra billedkunst inn i scenekunst?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.