Scenografi

Scenografi
Scenografi er den visuelle utformingen av en forestilling innen teater, dans eller opera. Dette innebærer sceneelementer, dekorasjon, objekter, kostymer og lys. Den ansvarlige for den kunstneriske helheten kalles scenograf, en yrkesbetegnelse som har tatt over etter det tidligere begrepet teatermaler. Scenografi er et relativt nytt fenomen i teaterhistorien. Forløperne er teatermaleriet, scenemestrene og sceneingeniørene fra renessansen og barokken.

Episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

Les mer

#235

Maja Nilsen skaper parallelle univers med scenografi

Bli med inn i studio til scenograf og billedkunstner, Maja Nilsen, hvor hun skaper parallelle univers med scenografi. Hvordan skaper hun disse "rommene" og hvilke fordeler har det å komme med en bakgrunn fra billedkunst inn i scenekunst?

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.