Kunzt

Ad_Vent

Ad_Vent
Konseptet AD_VENT er laget av scenograf, Ditteke Waidelich, og spiller på "kunsten å vente", som en kulturell adventskalender som baserer seg på opplevelser istedenfor konsum. Lukene i kalenderen er ekte dører som tilsvarer ekte husnummer, hvor det bak hver luke skjuler seg en overraskelse i form av kunstopplevelser. Kalenderen leker med juletradisjonen men er ment også som en Anti-Julekalender. Publikum møter opp fremfor døren hvor arrangementet finner sted og får kunst av høy kvalitet på "gatenivå". Prosjektet hadde oppstart i 2019 med et pilotprosjekt i indre sentrum. I 2020 har AD_VENT vokst og blitt fremhevet av KORO og Kulturetaten Oslo Kommune som et av de viktigste kulturarrangementer i 2020. I luke nr 1 2021 møter vi danser Jonas Ørn. Ett-tallet, som er et lystårn og kan minne om en grensestolpe mellom to land er laget av billedkunstner Victor Motelekesha. Tallet er trukket i et stoff som også brukes i tradisjonell Masai-kriger-uniform.

Episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.