Ad_Vent

Ad_Vent
Konseptet AD_VENT er laget av scenograf, Ditteke Waidelich, og spiller på "kunsten å vente", som en kulturell adventskalender som baserer seg på opplevelser istedenfor konsum. Lukene i kalenderen er ekte dører som tilsvarer ekte husnummer, hvor det bak hver luke skjuler seg en overraskelse i form av kunstopplevelser. Kalenderen leker med juletradisjonen men er ment også som en Anti-Julekalender. Publikum møter opp fremfor døren hvor arrangementet finner sted og får kunst av høy kvalitet på "gatenivå". Prosjektet hadde oppstart i 2019 med et pilotprosjekt i indre sentrum. I 2020 har AD_VENT vokst og blitt fremhevet av KORO og Kulturetaten Oslo Kommune som et av de viktigste kulturarrangementer i 2020. I luke nr 1 2021 møter vi danser Jonas Ørn. Ett-tallet, som er et lystårn og kan minne om en grensestolpe mellom to land er laget av billedkunstner Victor Motelekesha. Tallet er trukket i et stoff som også brukes i tradisjonell Masai-kriger-uniform.

Episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.