Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen
De første Festspillene i Bergen fant sted i 1953. Modellen kom fra Festspillene i Salzburg, og initiativet kom blant annet fra operasangerinnen Fanny Elstad. I tillegg til musikk, kunne det aller første festspillpublikummet blant annet glede seg over folkloreopptog og kåringen av Frøken Festspill i Nygårdsparken. Akkurat den tradisjonen har ikke Festspillene beholdt, men mange andre tradisjoner er videreført opp gjennom årene - som fremføring av Griegs a-mollkonsert. Festspillutstillingen i Bergen har vært produsert i Bergen Kunsthall siden 1953 og løfter hvert år frem en norsk samtidskunstner. Utstillingen er en av Norges viktigste separatutstillinger.

Episoder

#109

Ragnhild Hemsing sin nydelige konsert på Lysøen

En liten godbit fra Festspillene i Bergen 2018. Vi vet det er litt utenfor det vi normalt lager, men dette var for idyllisk til å ikke vise dere.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.