Kongsberg Kunstforening

Kongsberg Kunstforening
Kongsberg kunstforenings ligger midt i Kongsberg sentrum. Foreningen ble stiftet 15.10 1961 av noen ildsjeler, med bl.a. keramiker Rolf Hansen i spissen. Foreningen disponerer to utstillingsrom. Det største er på ca 82 kvm. Det minste, som er en del av bakgang/garderobe, er ca 8 kvm. Samlet veggareal som egner seg for utstilling er ca 110 kvm. Foreningens formål er å vise bildende kunst og kunsthåndverk av anerkjente kunstnere og ved foredrag og ekskursjoner øke interessen for og forståelsen av kunst. Til og begynne med ble det holdt utstillinger i forskjellige lokaler, men foreningen fikk i 1969 leid fast lokale i fru Rogneruds eiendom Låven, som ved felles innsats ble restaurert og delvis bygget om. KK skjøt inn et beløp på kr 60.000,- som foreningen fikk fra Norsk Kulturråd. KK fikk i 1969 kjøpt Låven og har senere utvidet den med et magasintilbygg takket være et nytt tilskudd fra Norsk Kulturråd, denne gang på kr 250.000,- og stor dugnad fra medlemmene. KK har i dag ca 200 medlemmer og har et styre på 6 personer pluss 2 varamedlemmer. I styret sitter en representant for hver av de 4 hovedkomiteene: utstillings-, opphengnings-, vakt- og arrangementskomite, dertil leder, sekretær og kasserer. Alt i alt er ca 50 personer engasjert i styre og komiteer. KK er medlem av Norske Kunstforeninger (NKF). Gjennom NKF kan vi søke om støtte til frakt av utstillingskunst, til utstyr samt enkelte prosjekter. I henhold til KK sitt formål prøver de å holde utstillinger av forskjellig slag ca. 5-6 ganger pr år. De samarbeider med Glogerfestspillene og Jazzfestivalen om utstillinger i de respektive periodene for disse, og en utstilling legges til høsten som formidlingsutstilling i samarbeid med Kulturskolen og Den kulturelle skolesekken. Salgsprovisjoner fra utstillingene og medlemskontingenten som er en viktig inntektskilde, i tillegg mottar de årlig noe kommunal driftsstøtte og søker støtte fra NKF når det er mulig. De mener å representere et viktig kulturelt innslag i byen. Kunstforeningens utstillinger og andre medlemsarrangementer er deres bidrag til et aktivt foreningsmiljø i Kongsberg kommune, som kan skape avveksling fra en stressende hverdag.

Episoder

#244

Per Hess tar et oppgjør med Kongsberggruppens våpenproduksjon og Norge som fredsnasjon

Der det er lys, er det også et mørke. Per Hess har i mange år jobbet med lyset og neonlyset, men tar nå hos Kongsberg Kunstforening et saftig oppgjør med noe av det mørkeste som finnes: krig, våpen, drap. Og et blikk på egen bakgrunn som født og oppvokst i Kongsberg, hele Norges våpenby.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.