Kunstpunkt Lista

Kunstpunkt Lista
Kunstpunkt Lista finner du i den tidligere fyrmesterboligen ved Lista Fyr. Galleriet driftes av Agder Kunstsenter og viser samtidskunst av profesjonelle kunstnere fra Agderfylkene på Lista fyr. Kystverket stilte fyrmesterboligen og hagen til disposisjon for kunstformidling. Siden 1987 har galleriet vært visningssted for lokal, nasjonal og internasjonal kunst. Det vises for det meste separatutstillinger med samtidskunst i form av maleri, skulptur, installasjon, performance, video med mer. Agder Kunstsenter er regionen Agder sitt kompetansesenter på det visuelle kunstfeltet. Å bevare det unike ved stedet samt samarbeide med etablerte og nye aktører, åpner for nyskapning og fremtidsrettet satsning innen kunstfeltet i Farsund kommune og Listerregionen. Lista Fyr og galleriet er lokalisert på Norges eldste morene. Området ligger under internasjonalt vern, og som noen beskrev så vakkert «uendelighet av stein og uendelighet av lys».

Episoder

#280

Lasse Årikstad er en av Norges mest eksperimentelle kunstnere

Lasse Årikstad har en sterk aversjon mot å settes i bås, noe som også gjenspeiles i kunsten hans. Om han likevel skulle bli forsøkt å kategoriseres, så må det være som en av Norges mest eksperimentelle kunstnere. Første gang vi hørte om Årikstad var i 2016 på Dagsreyven, fordi han hadde snudd en bil på hodet, noe som vi synes var et av de kuleste «kunststøntene» vi hadde sett på lenge. Så enkelt, så tidsriktig - og vilt. Bli med inn i utstillingen hans i Kunstpunkt Lista lengst sør i Norge, like ved idylliske Lista fyr.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.