Norsk Forening Uavhengige Kunstnere NFUK

Norsk Forening Uavhengige Kunstnere NFUK
Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlemsdrevet organisasjon som ble stiftet i 1993. Foreningen er landsdekkende med regionale grupper og består av over 250 medlemmer. Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere er åpen for alle billedkunstnere, også de som ikke kvalifiserer for automatisk medlemskap i foreninger for utdannede kunstnere, men som likevel besitter kunstneriske kvaliteter som gjør dem kvalifisert til å stille ut i gallerier / fora som ellers er lukket for dem. NFUK organiserer ikke medlemmer som arbeider i teknikker som vanligvis oppfattes som brukskunst eller arkitektonisk utsmykking. Foreningens formål er å ivareta medlemmenes interesser, faglig og kunstnerisk, samt skape samarbeid innenfor et bildende kunstnermiljø og høyne kvaliteten hos den enkelte. Foreningen ivaretar mangfoldet i foreningen, arrangerer utstillinger og arbeider med å gjøre NFUK kjent.

Episoder

#211

Samarbeid

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter jeg to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Jeg møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.