Kunzt

Peder Lund

Peder Lund
Peder Lund er et kunstgalleri som ligger på Tjuvholmen i Oslo. Utstillingene i galleriet blir planlagt i tett samarbeid med kunstnerne, og resultatet holder alltid høy internasjonal kvalitet. Peder Lunds 20 år med kunsthandel og omfattende arbeid med institusjoner og samlere i Norge og Skandinavia, har resultert i varige relasjoner med klienter og internasjonalt anerkjente kunstnere. I november 2009 ble det besluttet å etablere et utstillingsprogram, for å skape bredde i dialogen med det allmenne publikum og styrke Oslos posisjon i den globale kunstbevisstheten. Utstillingsprogrammet gjenspeiler Peder Lunds langsiktige fokus på internasjonalt anerkjente kunstnere som arbeider innen moderne og samtidskunst. Kunstnere som har stilt ut hos galleriet er blant annet Ida Ekblad, Isa Genzken, Liz Larner, Ellsworth Kelly, Sturtevant, Dennis Oppenheim, Sergej Jensen, Dan Flavin, Yoshishige Saito, Richard Serra, Joe Bradley, James Lee Byars, Doug Aitken, Lucas Samaras, Jay DeFeo, Martin Creed, Louise Bourgeois, Catherine Opie, Kazuo Shiraga, Fischli & Weiss, Franz West. Paul McCarthy, Ed Ruscha, Jonathan Lasker og David Reed, for å nevne noen. Kunstnerne som er valgt til utstillingene har blitt vist mye i museums- og gallerikontekster, og utstillingsprogrammet gjenspeiler et omfattende og variert syn på det internasjonale kunstsamfunnets tendenser.

Episoder

#231

Verdensberømte Paul McCarthy stiller ut hos Peder Lund i Oslo

I hele mars måned har Kunzt vært så heldig å ha med to praktikanter fra kunsthistoriestudiet ved Universitetet i Oslo, som en del av utdanningen deres. Praksisoppholdet gir studiepoeng og er støttet av Lånekassen. I tillegg til at de har fått se og lære om litt av alt hva det innebærer å drive denne kanalen, så har de også fått i oppgave å lage sin helt egen video om en utstilling de har valgt selv. De hadde aldri før laget videokritikk fra A-Å og de hadde aldri før formidlet kunst på video. Nå er disse to versjonene klippet sammen til én episode på Kunzt.no.

Bli med inn til Peder Lund i Oslo, hvor Fride Jensen og Linn Hestnes tar oss med gjennom utstillingen til den verdensberømte amerikanske kunstneren, Paul McCarthy. Verkene har aldri før blitt vist til offentligheten. Liker Jensen og Hestnes det de ser? Fungerer utstillingen godt? Og hva tenker de om praksisoppholdet og det å formidle kunst i videoformatet?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.