Kunzt

Sandnes Artotek

Sandnes Artotek
Sandnes kommune har etablert en lånetjeneste for kunst, og er et samarbeid mellom Sandnes kommune og Sandnes bibliotek. Kunstverkene kan lånes med hjem og henges opp i din egen stue, og sammen ønsker kommunen og artoteket at kommunens innbyggere skal få tilgang til en del av kunsten som er i kommunenes eie. Artoteket er ikke en utfyllende oversikt over kommunenes kunstsamling, men representerer et bredt utvalg med mange lokale kunstnere, for eksempel Per Odd Aarrestad, Turi Gramstad Oliver og Stanley Stornes. Et artotek er en samling av bildende kunst, hvor verkene lånes ut for en bestemt tid, for eksempel til institusjoner, skoler og eventuelt interesserte personer. Det er ikke verdens mest vanligste ting å ha i en by, som feks et bibliotek, men det finnes noen rundt om i europeiske byer og et par i Norge. Blant annet i Fredrikstad Kommune og Asker Kommune.

Episoder

#208

Sandnes artotek tilbyr gratis utlån av kunst til byens innbyggere

Bli med til Sandnes bibliotek og deres Artotek, hvor de tilbyr gratis utlån av kunst til byens innbyggere. Hva er et artotek? Hvordan gjøres utlånet i praksis? Og hva med forsikring av kunsten? Artoteket er et samarbeid mellom Sandnes bibliotek og Sandnes kommune om å gjøre deler av kommunens kunstsamling tilgjengelig for byens innbyggere.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.