Kunzt

Soli Brug

Soli Brug
Solli Brug er et gårdsbruk og tidligere sagbruk som ligger ved Ågårdselva i Solli, Sarpsborg i Østfold fylke. Driften ble nedlagt i 1925. Senere tok familien Dørje-Berg over bruket privat og driver det som en turistattraksjon/kulturtilbud. I dag består bruket av 8 restaurerte/bevarte hus, et restaurert vannhjul med 8 meters diameter, en vannmølle, og diverse andre ruiner ved Aagaardselva. Siden 1978 har Soli Brug utviklet seg til å bli en viktig kilde for kunst. Det arrangeres betydelige utstillinger som trekker mellom 10 og 20 000 besøkende fra hele landet. I historiske omgivelser kan publikum oppleve kunst i fire hus og besøke restauranten ved dammen. På tunet finnes også boliger for familien, rammeverksted og atelier. Soli Brug eies og drives helt privat av familien Dørje og formidler kunst, som mellommann, for kunstnere og selger kun på vegne av kunstner.

Episoder

#245

Axel Vindenes får solgt hvert eneste maleri han lager

Multikunstneren Axel Vindenes, mest kjent fra bandet Kakkmaddafakka (KMF), har solgt omtrent hvert eneste maleri han har laget siden 2013. Hvordan får han det til?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.