Kunzt

AFK

AFK
AFK er en anonym grafittiartist som er basert i Bergen, Norge.

AFK er kjent for sine politisk inspirerte og samfunnskritiske stensilverk i og rundt Bergen sentrum. Kunsten hans ble først synlig i bybildet i Bergen i 2013. AFK har også operert i Italia, Spania, Storbritannia og Frankrike. AFK er en del av et større grafittimiljø i Bergen, og har blant annet stilt ut kunsten sin på Galleriet BART. Navnet AFK var opprinnelig en referanse til internettsjargong-forkortelsen for «borte fra tastaturet» ("away from keyboard"), men ble senere endret til å være initialene til psevdonymet "Alex F. Knudsen".

Påsken 2018 lagde han et av sine mest kontroversielle verk, da han i Bergen visualiserte det politiske dramaet rundt justisminister Sylvi Listhaugs avgang, hvor verket fremstiller Listhaug som en korsfestet Jesus. To dager etter, natt til onsdag 4. april, ble verket overmalt av ukjente taggere. Natt til torsdag 5. april ble verket fjernet, og fredag 6. april ble det kjent at et kunstnerkollektiv hadde tatt ned maleriet og rengjort det.

Episoder

#106

Det drøyeste kunstverkene vi har sett. AFK korsfestet Sylvia Listhaug

Møt AFK, gatekunstneren som korsfestet tidligere justisminister Sylvi Listhaug i verket "Making A Martyr".

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.