Kunzt

Anja Carr

Anja Carr
Anja Carr (f. 1985, Bergen) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun jobber primært med skulptur, installasjon, performance, fotografi og video og har markert seg som en kunstner som skaper et eget, fargerikt univers.

Carr er utdannet ved Kunstakademiene i Bergen, Berlin (Weissensee) og Oslo (Master). Hun utforsker det "abjekte" som faller mellom subjekt og objekt, samt leketøysindustriens kategoriseringer av kjønn, barn og voksne. I en fotoserie "drukner" ansiktet hennes i supper av mat, leker og mikroplast, mens en annen dokumenterer 15 ulike performance. Kostymene fra disse ble skvist inn i aluminiumsrammer, som spiller på fotografiets flathet, dagens bildeoverflod og overforbruk. My Little Pony-skulpturene i ponnistørrelse på Høstutstillingen 2017 ble positivt anmeldt i Aftenposten, Morgenbladet, magasinet KUNST, NRK nett, radio og TV. Carrs 30+ separatutstillinger inkluderer gallerier i New York, Los Angeles, London, Stockholm og Berlin. Over 60 gruppeutstillinger omfatter Triumph Gallery (Moskva), den kjente Cankarjev domen (Ljubljana), Somerset House (London), Nasjonalmuseet (Oslo) og Tadeusz Kantor Museet (Kraków). Kunsten hennes er representert i syv offentlige samlinger og vist på slovensk TV, i flere av NRKs TV-programmer, samt en rekke internasjonale magasiner.Episoder

#186

Samarbeid

Hvor lett er det å finne atelierplass i Oslo? Episode 2/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 1/2 ser du her.

#185

Samarbeid

Oslo Open er Norges største kunstfestival. Episode 1/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.