Kunzt

Eimund Sand

Eimund Sand
Eimund Sand (f. 1969, Fredrikstad) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Tjøme. Sand arbeider hovedsaklig med geometriske skulpturer og har i mange år turnert med en forestilling om matematikkens historie på barne og ungdomsskoler.

Sand har skrevet boken om prosjektene “Trollslottet”, “Leonardobroa” og "Keplerstjernen", boken “Vennskapets øyeblikk” som er et kulturhistorisk essay og boken "Montebellostjernen". Til Majorstua skole skapte han skulpturen “Sfærisk dodekaeder” som var en gave fra NHO til skolens 100-års jubileum. I 2017 skapte han Altersmykket til den nybygde Jessheim kirke, i samarbeid med broren Vebjørn. Den åtte meter høye stjernen, er en forvandlet Keplerstjerne der armene er gjennomsiktige prismer. Eimund Sand driver SandAtelier på Tjøme, som er et verksted der nye geometriske kunstformer utvikles.

Episoder

#198

Vebjørn Sand og Eimund Sand lager Roseslott til 50 millioner kroner i Holmenkollen

Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.