Kunzt

Ellen Grieg

Ellen Grieg
Ellen Grieg (f. 1948, Oslo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Grieg arbeider med et abstrakt formspråk i tekstile materialer der mønstre, farger, strukturer og materialitet er gjennomgående bærebjelker i arbeidene hennes.

Grieg er utdannet ved Statens Håndtverks- og Kunstindustriskole i Oslo, Kunstakademiet i Brattislava og Høyskolen i kunsthåndverk i Praha. I senere tid har Grieg arbeidet med serien "Transformasjoner" der tykke fargede tau henger fritt i rommet. De er voluminøse, tar fysisk plass, men også visuell plass ved bruk av sterke farger, spillerom for lys og skygge og materialitet. Det abstrakte formspråket fremhever materialiteten og samtidig skaper en umiddelbar opplevelse av verket. Verkene er gjerne formet i farvesterke spiraler som henger fra taket og løser seg mer og mer opp jo lenger ned trådene henger. Grieg har stilt ut på Blåfarveværket (2020), Galleri Format, Oslo (2019), Yellow, QB Gallery, Curio/ Design, Miami (2017), Triennale i Tallin (2017), Lynx i Oslo (2015), Nordic Light i St. Petersburg (1993), Alta Museum (1991), Kunstindustrimuseet (1986) og Kunstnerforbundet (1983, 1979). Grieg er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Oslo Kommunes Kunstsamling, Utenriksdepartementet og Norsk Kulturråd.

Episoder

#186

Samarbeid

Hvor lett er det å finne atelierplass i Oslo? Episode 2/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 1/2 ser du her.

#185

Samarbeid

Oslo Open er Norges største kunstfestival. Episode 1/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.