Kunzt

Fredrik Raddum

Fredrik Raddum
Fredrik Raddum (f. 1973, Oslo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Raddum arbeider med skulptur, installasjon og foto.

Raddum har kunstutdannelse fra Kunstskolen i Bergen og Kunsthøyskolen i Oslo. Gjennom årene har Raddum hatt flere utstillinger, både i Norge og i utlandet. Raddum bruker ulike materialer i kunsten sin. Alt fra polyester, stål, aluminium, silikon og plast i sine humoristiske og surrealistiske figurer. Han populariserer seriøse temaer og legemliggjør dem i tragikomiske dyre- og menneskefigurer som ligner tegneseriefigurer. Klisjeer og ikoner er vridd og vendt på. Uten åpenbar kritisk holdning, gir Raddums skulpturer hint og oppmuntrer betrakteren til å tenke utover førsteinntrykket. Kunsten hans er også innkjøpt av en rekke anerkjente institusjoner, blant annet av Nationalmuseet, Gøteborg konstmuseum, Norsk kulturråd, Utsmykkingsfondet, ARoS Århus Kunstmuseum, Rogaland Kunstmuseum og Telenor, for å nevne noen.

Episoder

#207

Fredrik Raddum lager kunst som er direkte gøy å se på

Bli med inn i studio til Fredrik Raddum. Han skaper kunst som er direkte gøy å se på samtidig som det ligger et alvor i bunn. Det er denne balansen som jeg beundrer i Raddums kunstnerskap. Nå jobber han mot ny utstilling hos Galleri Brandstrup i Oslo, hvor vi får bli med i innspurten.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.