Kunzt

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan (f. 1966, Oslo) er en norsk journalist, tegner og programleder som er mest kjent for talkshowene Først & sist og Skavlan. Begge gikk på NRK, men i 2018 flyttet han talkshowet sitt til TV 2.

Skavlan arbeider primært med pennesplitt og tusj direkte på hvitt papir og med akvarellfarger. I tillegg til sin egen Skavlans Ark fra 2008 har han illustrert flere bøker, deriblant mat- og reisebøker for Erik Fosnes Hansen og Klaus Hagerup, Sidsel Mellbyes oversettelse av Peter Pan (2007), samt Unni Lindells barnebokserie "Nifse Nella" (2008). Som ung leverte Skavlan tegneserier til Dagbladet, Aftenposten og Det Nye. Etter Berg videregående skole begynte han i 1987 sin pressekarriere i Morgenbladet, der han fikk jobb som tegner og journalist. Han har også arbeidet som kulturjournalist for Aftenposten og Dagbladet.

Episoder

#217

Fredrik Skavlan om kunstnerdrømmen og veivalg i karrieren

Bli med hjem til programleder og tegner, Fredrik Skavlan, hvor han har sitt tegnestudio. Vi snakker om kunstnerdrømmen, om veivalg i karrieren og om hvordan han skaper tegningene sine.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.