Kunzt

#217

Fredrik Skavlan om kunstnerdrømmen og veivalg i karrieren

Fredrik Skavlan om kunstnerdrømmen og veivalg i karrieren

09.12.2020

Bli med hjem til programleder og tegner, Fredrik Skavlan, hvor han har sitt tegnestudio. Vi snakker om kunstnerdrømmen, om veivalg i karrieren og om hvordan han skaper tegningene sine.

Musikk fra Youtube Audio Library.

Kunstnere
Kunsttyper
Steder

Blir du abonnent får du:

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Ekslusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.

Lignende episoder

#327

Norges første kunstakademi i høyrisiko fengsel

Bli med inn i utstillingen Kunst som straffKunstnernes Hus, som presenterer tre års kunstproduksjon og prosess fra Agder Kunstakademi - KOROs kunstprosjekt til Agder Fengsel.

I perioden 2021 til 2023 har Agder Kunstakademi tilbudt et fritt, eksperimentelt kunststudium i Agder Fengsel avd. Froland, utviklet og drevet av kunstnere for innsatte i et høysikkerhetsfengsel.

#256

Samarbeid

Tusen kvadratmeter med kunst hos KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst

Bli med til Norges nye kunsthus KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst. Huset er initiert og finansiert av kunstner, Kjell Erik Killi Olsen og ligger midt i Trondheim sentrum. Hva slags hus blir dette for byens befolkning, besøkende og landet forøvrig? Hva er ambisjonene fremover? Og hva er prislappen?

#242

Samarbeid

Sørlandsutstillingen viser noen av regionens mest spennende kunstnere

Sørlandet er som en gave i livet. Derfor er det en glede å kunne ta deg med til Sørlandsutstillingen 2021, som episoden også er laget i et samarbeid med. Utstillingen står i Arendal Kunstforening i samme tidsrom som årets Arendalsuka (7 august - 12 september) før den senere flyttes og vil stå tilgjengelig for publikum på Kragerø Kunstforening til og med 24. oktober.

#239

Fra gutterommet til de største galleriene i Norge, med Guttestreker

Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen har tegnet store deler av livet. I en tid etter VGS kom studier og jobb i første rekken, helt til tegnegleden tok overhånd og de satset på tegne-kollektivet, Guttestreker. Bli med inn i nyåpnet eget kunstgalleri på St.Hanshaugen i Oslo.

#233

Slik kan du leve av kunsten din

Etter å ha intervjuet over 250 kunstnere de siste fire årene begynner jeg å få en god forståelse for hva jobben som profesjonell kunstner faktisk krever. Her får du tre solide råd for hvordan du kan leve av kunsten din. Dette er råd som jeg selv har testet i min virksomhet som kunsthistoriker, frilans kunstformidler og kunstjournalist, og som jeg har positiv erfaring med.

#218

Hyllest til streken med tegner Kay Arne Kirkebø

Bli med inn i studio til Kay Arne Kirkebø, en av Bergens store tegnere. Kirkebø er mest kjent for sine detaljrike tegninger av arkitektur og bylandskaper.

#205

Solveig Ane Kirkaune Øksendal tegner kropp vi aldri ser

Bli med inn i studio til Solveig Ane Kirkaune Øksendal, hvor hun tegner kroppen slik den er i all sin naturlighet. Teknisk utsøkt - motivmessig svært grafisk...

#191

Madicken Schei samlet 36 kunstnere og sensurerte folkeeventyr i boken Syndige folkeventyr

Lær om den kanskje mest folkelige kunsten og som finnes overalt i hverdagen - illustrasjoner. Hvordan kan illustrasjoner bidra til å løfte en tekst eller et budskap? Hvilken styrke ligger i illustrasjoner?

#183

Samarbeid

Slik blir du kunstner

Hvordan blir du kunstner i Norge i dag? Vi undersøker ulike utdanningstilbud innen kunst i Norge; fra Videregående til Folkehøyskole til Kunstfagskole og Høyskole. Episoden er laget i et samarbeid med Einar Granum Kunstfagskole.

#180

Simone Hooymans lager animasjon i verdensklasse hos Kunstgarasjen i Bergen

Bli med inn i utstillingen til Simone Hooymans hos Kunstgarasjen i Bergen, hvor hun har laget animasjon i verdensklasse.

#178

Lars Strandh rendyrker fargen og linjen i kunsten sin

Farger er en viktig del av våre liv, hvordan vi ser verden, andre og oss selv. Farger er viktig for våre følelser, og selvsagt, en viktig brikke i et kunstverk sitt uttrykk. Bli med inn i studio til Lars Strandh, en av Skandinavias mest erfarne kunstnere, og som har viet livet sitt til farger, linjer og det minimalistiske.

#127

Samarbeid

Hyperventilerer kunsten er så kul. Trondheim Open 2018

Bli med på kunstbiennalen Trondheim Open 2018 i Trondheim.

#84

Sverre Malling lager noen av Norges fineste tegninger

Møt Sverre Malling, en av Norges mest talentfulle kunstnere spesialisert på tegning med kull og blyant.