Vebjørn Sand

Vebjørn Sand
Vebjørn Sand (f. 1966, Bærum) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Han er kjent både som maler, grafiker og prosjektskaper.

Sand er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademiet i Praha. Han studerte videre ved The Art Students League i New York og har vært elev av malerne Walther Aas og Rolf Schønfeldt og de amerikanske malerne Ronald Sherr, Peter Cox, Michael Burban og Frank Porcu. Sand står bak større kunstprosjekt som “Trollslottet” “Leonardobroa” og “Keplerstjernen”. I 2006 skapte han Leonardo da Vincis bro av is i Dronning Maud Land, Antarktis. Isbroa på sydpolkontinentet skulle fokusere på global oppvarming og er et pågående prosjekt. Isbroa har også blitt reist på Grønland i 2009, utenfor FN bygningen i New York i 2008 og under miljøtoppmøtet i København i 2009 COP15. Vebjørn har de siste årene vært aktuell med to male-serier fra andre verdenskrig; “Individets Valg” og “Gurenica – et vendepunkt”. Sommeren 2020 åpnet han "Roseslottet", er større kunstprosjekt og formidlingstilbud laget sammen med broren Eimund Sand.

Episoder

#198

Vebjørn Sand og Eimund Sand lager Roseslott til 50 millioner kroner i Holmenkollen

Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.

Les mer

Prisvinnende TV-program om kunst og kunstbransjen. Se alle episodene fra KUNZT for kun 80 kr i måneden eller 800 kr i året. Nå også med eget tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.

Flere fordeler