Animasjon

Animasjon
Animasjon er en filmteknikk som får tegninger, datagrafikk, dukker og lignende til å bevege seg på film og se levende ut. Begrepet animasjon i norsk kommer fra engelsk og henger sammen med det latinske ordet for sjel (animatus betyr "levende"). Animasjon kan derfor også bety «levendegjøring». Man kan lage animasjon med under ett bilde per sekund, men jo flere forskjellige bilder man klarer å vise per sekund, dess jevnere blir animasjonen.

Episoder

#233

Slik kan du leve av kunsten din

Etter å ha intervjuet over 250 kunstnere de siste fire årene begynner jeg å få en god forståelse for hva jobben som profesjonell kunstner faktisk krever. Her får du tre solide råd for hvordan du kan leve av kunsten din. Dette er råd som jeg selv har testet i min virksomhet som kunsthistoriker, frilans kunstformidler og kunstjournalist, og som jeg har positiv erfaring med.

Les mer

#180

Simone Hooymans lager animasjon i verdensklasse hos Kunstgarasjen i Bergen

Simone Hooymans lager animasjon i verdensklasse hos Kunstgarasjen i Bergen

Bli med inn i utstillingen til Simone Hooymans hos Kunstgarasjen i Bergen, hvor hun har laget animasjon i verdensklasse.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.