Lydgalleriet

Lydgalleriet
Lydgalleriet er et kunstnerdrevet galleri som viser og formidler lydkunst i Bergen. Lydgalleriet har siden formell stiftelse i 2007 etablert seg som det eneste faste visningsstedet for lydkunst i Norge. Lydgalleriet utforsker et mangfold av lydbasert kunst og auditive kulturer gjennom utstillinger, konserter, performance, workshops og intervensjoner i offentlig rom. Lydgalleriet ble i 2005 initiert av en gruppe musikere, kunstnere og kunsthistorikere basert i Bergen og ble formelt opprettet som stiftelse i 2007. I 2012 åpnet Lydgalleriet arenaen Østre- hus for lydkunst og elektronisk musikk, sammen med EKKO-festivalen, og har siden vært én av deleierne av huset.

Episoder

#32

Jiska Huizing​ om lydkunst hos Lydgalleriet i Bergen

Bli med inn på Lydgalleriet​ i Bergen, hvor Jiska Huizing​ gir en innføring i hva lydkunst er for noe. I bakgrunnen hører du lydkunsten til Tine Surel Lange​.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.