Kunzt

Roseslottet

Roseslottet
Roseslottet er en kunstinstallasjon, et pedagogisk prosjekt og en ideell stiftelse. Daglig leder og kunstnerisk ansvarlig er den mye omtale kunstneren Vebjørn Sand, sammen med broren Eimund Sand. Roseslottet har som mål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Roseslottet står fra 13. juni 2020 til 8. mai 2021, og vil i denne tiden virke som opplevelsessenter, diskusjonsplattform, konsertscene og pedagogisk arena for skoleklasser fra hele landet.

Episoder

#198

Vebjørn Sand og Eimund Sand lager Roseslott til 50 millioner kroner i Holmenkollen

Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.