Kunzt

Espen Iden

Espen Iden
Espen Iden (f. 1989, Bergen) er en norsk Oslo-basert tverrfaglig kunstner som praktiserer mange kreative uttrykksformer, primært innen musikk, foto og maleri.

Iden er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Oslo, han har erfaring med grundervirksomhet innen kunst- og kultursektoren som grunnlegger og kurator for Periferien (2013-), Felt Galleri (2015-2017), 666 Lounge (2019-), og Memphis (2019). Som DJ har Iden lang fartstid bak spakene på flere av Norges klubber og puber.

Iden sin tverrfaglighet gjenspeiles i DJ-stilen hans som er inspirert av Loft-fester fra 1970-tallet, sørstatsrap og raves - han er kjent for å blande varm sjelfull musikk med energisk klubbmusikk. Iden har spilt på en rekke klubber i Norge som Blå, Jaeger, Villa, Mir, Storgata 26, Det Gamle Biblioteket, Karmaklubb, Oslo World, Flux, Tempo, Landmark, Østre, klubber i Tokyo og Berlin, og har laget raves i et halvt tiår. Han er også med-grunnlegger og DJ i musikkollektivet Fucket Freakkvens, inviterer til mixtape serien 666 Lounge, og produserer musikk under aliaset Pyramiden.

Sjekk ut Iden sin musikk på Soundcloud og Spotify.

Episoder

#186

Samarbeid

Hvor lett er det å finne atelierplass i Oslo? Episode 2/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 1/2 ser du her.

#185

Samarbeid

Oslo Open er Norges største kunstfestival. Episode 1/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.