Kunzt

#279

Er performancekunst den særeste, sterkeste og mest misforståtte kunstformen?

Er performancekunst den særeste, sterkeste og mest misforståtte kunstformen?

01.09.2022

Bli med til Nordøyene i havgapet utenfor Ålesund, hvor vi utforsker performancekunst - kanskje en av de særeste, sterkeste og, mistenker vi, mest misforståtte kunstformen som finnes. Hva er performancekunst? Hvordan skapes den? Og hvorfor er det en viktig kunstform?

Arrangementet du ser i episoden er Between Sky & Sea i regi Performance Art Bergen og Longva AiR (Artist in Residency). Between Sky & Sea finner sted hvert tredje år på ulike øyer i Norge. Denne sjette utgaven har overskriften Temporal Horizons, og bringer åtte kunstnere, kunsthistorikere, forelesere og andre sammen.

Musikk fra Epidemic Sound. Kunzt er sponset med fremkomstmiddel av Polestar.

Kunstnere
Kunsttyper
Utstillinger
Steder

Blir du abonnent får du:

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Ekslusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.

Lignende episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

#247

Slik bruker du kjærlighetssorgen til å skape mesterverk

Vi alle har opplevd eller vil få oppleve i løpet av livet en kjærlighetssorg. Det store spørsmålet er hvordan vi håndterer sorgen, får utløp for smerten, og om vi klarer å bruke den kraften som nettopp ligger i en kjærlighetssorg til noe positivt. For eksempel skape god kunst. I kunsthistorien finnes det en rekke kunstnere som har brukt sin kjærlighetssorg til å skape tidløse mesterverk. Her får du fem av dem.

#242

Samarbeid

Sørlandsutstillingen viser noen av regionens mest spennende kunstnere

Sørlandet er som en gave i livet. Derfor er det en glede å kunne ta deg med til Sørlandsutstillingen 2021, som episoden også er laget i et samarbeid med. Utstillingen står i Arendal Kunstforening i samme tidsrom som årets Arendalsuka (7 august - 12 september) før den senere flyttes og vil stå tilgjengelig for publikum på Kragerø Kunstforening til og med 24. oktober.

#204

Ahmed Umar har fått drapstrusler for kunsten sin

Bli med hjem til Ahmed Umar, en norsk-sudansk kunstner som skiller seg ut i norsk samtidskunstscene. Umar har fått mye medieomtale de siste årene og stilt ut hos en rekke anerkjente aktører i kunstfeltet i både inn- og utland. Nå drømmer han om Venezia Biennalen.

#185

Samarbeid

Oslo Open er Norges største kunstfestival. Episode 1/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.

#113

Samarbeid

Over 250 kunst- og kulturarrangement på én uke med Festspillene i Nord-Norge

Kunzt blir med på årets Festspillene i Nord-Norge, med over 250 arrangement på én uke. Takk til FNN som sponset denne turen og episodene herfra. I denne episoden dykker vi ned i årets Festspillutstilling med «Institutt for natur og kunst» på Galleri Nord-Norge. Vi prater også med Festspilldirektør, Maria Utsi.

#33

Folk elsker kunstneren Marina Abramovic

Topp stemning på åpningen av Marina Abramovic​ sin nye utstilling "Dozing Consciousness" hos Galleri Brandstrup​.