Kunzt

#247

Slik bruker du kjærlighetssorgen til å skape mesterverk

Slik bruker du kjærlighetssorgen til å skape mesterverk

16.09.2021

Vi alle har opplevd eller vil få oppleve i løpet av livet en kjærlighetssorg. Det store spørsmålet er hvordan vi håndterer sorgen, får utløp for smerten, og om vi klarer å bruke den kraften som nettopp ligger i en kjærlighetssorg til noe positivt. For eksempel skape god kunst. I kunsthistorien finnes det en rekke kunstnere som har brukt sin kjærlighetssorg til å skape tidløse mesterverk. Her får du fem av dem.

Musikk fra Youtube Audio Library.

Kunsttyper
Steder

Blir du abonnent får du:

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Ekslusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.

Lignende episoder

#323

Julia Mordvinova Gilje om verdien av klassisk tegne- og maleutdanning

Disiplin er kanskje en av viktigste egenskapene som må til for å bli en mester. I dag blir vi ofte i skolen oppfordret til å «finne oss selv» og «dyrke våre unike egenskaper», men vi tror at disiplinen troner, uansett hva det er du ønsker å bruke tiden din på. Bli med inn i studio til Julia Mordvinova Gilje, en kunstner som oser nettopp dette. Både i kunsten, og viljen, i kraft av seg selv, som menneske.

#257

Sverre Bjertnæs er en av Norges største og mest omtalte kunstnere

En av Norges største og mest omtalte kunstnere, blant annet kjent for sitt samarbeid med Bjarne Melgaard, åpner utstillingen "Du finnes" hos Galleri Brandstrup i Oslo. Hva er hans første minne av å skape kunst? Hva tenker han om sin egen suksess? Og hvilket råd vil han gi til kunstnere som ønsker å leve av kunsten sin?

#256

Samarbeid

Tusen kvadratmeter med kunst hos KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst

Bli med til Norges nye kunsthus KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst. Huset er initiert og finansiert av kunstner, Kjell Erik Killi Olsen og ligger midt i Trondheim sentrum. Hva slags hus blir dette for byens befolkning, besøkende og landet forøvrig? Hva er ambisjonene fremover? Og hva er prislappen?

#255

Samarbeid

Hva er norsk kunst- og kulturliv uten private bidragsytere?

JA til mer kunst til folket. Men for å snakke om mer kunst til folket må vi også snakke om hvem som skal ta regningen. Norge har verdens beste offentlige ordninger for kunst og kultur, men hva hadde norsk kunst- og kulturliv vært uten private bidragsytere?

#254

Norges første urbane kunstauksjon hos Blomqvist Kunsthandel

Gatekunst - en kunstnerisk retning hovedsakelig ment til å kritisere det etablerte. Forbeholdt de tøffeste av "de tøffe" og som våget å spraye og spre et budskap så sterkt og politisk, at de kommersielle kunstmarkedene ikke ønsket å satse på dem. Det ble gjerne ansett som for kritisk og for politisk. Det ville rett og slett ikke selge. Alt dette skulle med tiden forandre seg.

Bli med til Blomqvist Kunsthandel i Oslo, hvor de sammen med Kunstveggen arrangerer Norges første urbane kunstauksjon 10-22 november 2021.

#246

Anna Daniell utsmykker Oslo Rådhus med skulptur for hver bydel

Anna Daniell iscenesetter situasjoner mellom publikum og kunsten hennes, for å utfordre det vante perspektivet at objekter bare er noe vi som mennesker skaper og bruker - og ikke noe som også påvirker, hjelper og former oss. Nå er hun i innspurten på ny, permanent utsmykning av Oslo Rådhus, med én skulptur for hver bydel i Oslo.

#242

Samarbeid

Sørlandsutstillingen viser noen av regionens mest spennende kunstnere

Sørlandet er som en gave i livet. Derfor er det en glede å kunne ta deg med til Sørlandsutstillingen 2021, som episoden også er laget i et samarbeid med. Utstillingen står i Arendal Kunstforening i samme tidsrom som årets Arendalsuka (7 august - 12 september) før den senere flyttes og vil stå tilgjengelig for publikum på Kragerø Kunstforening til og med 24. oktober.

#235

Maja Nilsen skaper parallelle univers med scenografi

Bli med inn i studio til scenograf og billedkunstner, Maja Nilsen, hvor hun skaper parallelle univers med scenografi. Hvordan skaper hun disse "rommene" og hvilke fordeler har det å komme med en bakgrunn fra billedkunst inn i scenekunst?

#233

Slik kan du leve av kunsten din

Etter å ha intervjuet over 250 kunstnere de siste fire årene begynner jeg å få en god forståelse for hva jobben som profesjonell kunstner faktisk krever. Her får du tre solide råd for hvordan du kan leve av kunsten din. Dette er råd som jeg selv har testet i min virksomhet som kunsthistoriker, frilans kunstformidler og kunstjournalist, og som jeg har positiv erfaring med.

#231

Verdensberømte Paul McCarthy stiller ut hos Peder Lund i Oslo

I hele mars måned har Kunzt vært så heldig å ha med to praktikanter fra kunsthistoriestudiet ved Universitetet i Oslo, som en del av utdanningen deres. Praksisoppholdet gir studiepoeng og er støttet av Lånekassen. I tillegg til at de har fått se og lære om litt av alt hva det innebærer å drive denne kanalen, så har de også fått i oppgave å lage sin helt egen video om en utstilling de har valgt selv. De hadde aldri før laget videokritikk fra A-Å og de hadde aldri før formidlet kunst på video. Nå er disse to versjonene klippet sammen til én episode på Kunzt.no.

Bli med inn til Peder Lund i Oslo, hvor Fride Jensen og Linn Hestnes tar oss med gjennom utstillingen til den verdensberømte amerikanske kunstneren, Paul McCarthy. Verkene har aldri før blitt vist til offentligheten. Liker Jensen og Hestnes det de ser? Fungerer utstillingen godt? Og hva tenker de om praksisoppholdet og det å formidle kunst i videoformatet?

#230

Javier Barrios utsmykker Kjell Inge Røkkes banebrytende forskningsskip REV Ocean

Bli med inn i studio til Javier Barrios, en av omtrent 60 kunstnere som utsmykker Kjell Inge Røkkes forskningsskip, REV Ocean - et omfattende og banebrytende skip innen havforskning og havforsuring. Barrios er spesielt opptatt av kunst i offentlig rom, vitenskap og teknologi, hvor han eksperimenterer med lys og filtre ellers bruk i datamaskiner og mobiltelefoner for å skape unike kunstverk.

#227

Slik skaper du unike kunstutstillinger

Noen ganger blir det tatt ekstra grep for å gi publikum en unik og annerledes kunstopplevelse. Jeg besøker arkitektkontoret, Manthey Kula, hvor jeg snakker med arkitekt og grunnlegger, Beate Hølmebakk. Kontoret jobber for tiden med det nye Munchmuseet og med Utøya minnested. Hvorfor bruke en arkitekt til en utstilling? Og hva bør du tenke på hvis du skal skape en god kunstopplevese?

#225

BGE Contemporary i Stavanger er et av Norges mest ambisiøse kunstgallerier

Hos BGE Contemporary er alt av plantegninger, utgravinger og mål skreddersydd for at kunst skal komme best frem til oss som publikum. Bli med inn i et av Norges fineste og beste gallerier for samtidskunst, som Stavanger-basert gründer og eiendomsutvikler, Eli Ertvaag, eier og driver sammen med Kim Brandstrup og Marit Gillespie, som også er eiere av Galleri Brandstrup i Oslo.

#224

Ingrid Toogood eksperimenterer med kulisser og romfølelse i kunsten sin

Bli med inn i studio til Ingrid Toogood i Tou Atelierhus, Stavanger. Toogood arbeider med ulike type kunst, men er spesielt engasjert i maleriet. Hun er en kunstner som har alt: tverrfagligheten, fargen, lekenheten, alvoret og energien. Selv beskriver hun kunsten sin som melankolsk pop.

#222

Samarbeid

Slik studerer du kunst i utlandet

Hvert år reise flere tusen nordmenn utenlands for å ta sin utdannelse. Men hvordan er det å studere kunst i utlandet? Og hvordan går du frem hvis du ønsker å studere kunst i utlandet?

#219

Kunståret 2021

Godt nytt år. I denne episoden får du kunstfrontens kommende trender, og la meg bare si: det blir en del politisk ukorrekt i vente. Dette er Kunstprognosen for året 2021.

#215

Slik tjener de penger på kunst

Det selges mye kunst i Norge og nordmenn er et kunst- og kulturinteressert folk. Men hvor og fra hvem kjøpes kunsten? Få topp ti-listen på de som selger mest kunst i Norge og bli med til tre av aktørene på listen.

#211

Samarbeid

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter vi to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Vi møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

#207

Fredrik Raddum lager kunst som er direkte gøy å se på

Bli med inn i studio til Fredrik Raddum. Han skaper kunst som er direkte gøy å se på samtidig som det ligger et alvor i bunn. Det er denne balansen som jeg beundrer i Raddums kunstnerskap. Nå jobber han mot ny utstilling hos Galleri Brandstrup i Oslo, hvor vi får bli med i innspurten.

#206

Nico Widerberg droppet musikken for å bli billedkunstner

Bli med inn i studio til billedhugger og grafiker Nico Widerberg. Mens kunstkritikere og offentlige stipender overser blir Widerbergs kunst omfavnet av kunstsamlere og oppdragsgivere i hele landet, med flere utsmykningsoppdrag på gang. Vi snakker om kjærligheten til norsk stein, oppdrag, motgangen han opplevde som fremadstormende kunstner tidlig i karrieren og hvorfor han aldri gir opp.

#204

Ahmed Umar har fått drapstrusler for kunsten sin

Bli med hjem til Ahmed Umar, en norsk-sudansk kunstner som skiller seg ut i norsk samtidskunstscene. Umar har fått mye medieomtale de siste årene og stilt ut hos en rekke anerkjente aktører i kunstfeltet i både inn- og utland. Nå drømmer han om Venezia Biennalen.

#203

Kom tett på flere tusen år gamle følelser i kunsten hos Kulturhistorisk museum i Oslo

Følelser er noe av det viktigste i kunsten og kunsthistorien og er en essensiell del av så og si all kunst som noensinne er blitt skapt. Bli med inn til Kulturhistorisk museum i Oslo for utstillingen "Følelser i Antikken og Det gamle Egypt”, hvor vi kommer tett på flere tusen år gamle originale verk.

#201

Petter Wang er som et frisk pust i norsk kunstliv

Bli med til et nedlagt industribygg i Oslo, hvor kunstner Petter Wang har samlet en rekke kunstnere for showkonseptet Guilty Pleasure, en feiring av kunst, kultur, mote og det gode liv, derav Pleasure. Felles for alle involverte er at de er livsnytere som dyrker estetisk sans. Wang produserer showet sammen med klesmerket Chamber, ved designer Rafael Dunbar.

#198

Vebjørn Sand og Eimund Sand lager Roseslott til 50 millioner kroner i Holmenkollen

Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.

#195

Alt du trenger å vite om Kistefos museum og skulpturpark på ti minutter

Bli med til prisvinnende Kistefos museum og skulpturpark i Jevnaker, hvor du kan se kunsten til noen av verdens mest anerkjente kunstnere.

#193

Sara Korshøj Christensen elsker DIY og det uperfekte

Bli med inn i Sara Korshøj Christensen sitt nye studio i TRAFO Kunstnerhus i Oslo, et av byens vakreste bygg. Nå arbeider hun mot ny utstilling, hvor hun elsker prinsippet med DIY (Do It Yourself) og det uperfekte.

#192

Calina Pandele Yttredal er en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling

Bli med inn i studio til Calina Pandele Yttredal, en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling. Vi snakker om lys og mørke, farger, offentlige utsmykninger og Korona.

#188

Bo Bisgaard, Marit Følstad og Ole Jørgen Ness skyver QB Gallery ut av komfortsonen

Bli med inn til QB Gallery, et av Norges beste gallerier for samtidskunst, og se utstillingen som skyver galleriet ut av sin egen komfortsone.

#186

Samarbeid

Hvor lett er det å finne atelierplass i Oslo? Episode 2/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 1/2 ser du her.

#183

Samarbeid

Slik blir du kunstner

Hvordan blir du kunstner i Norge i dag? Vi undersøker ulike utdanningstilbud innen kunst i Norge; fra Videregående til Folkehøyskole til Kunstfagskole og Høyskole. Episoden er laget i et samarbeid med Einar Granum Kunstfagskole.

#169

Håkon Fagerås er en av få norske kunstnere som bruker marmor i kunsten sin

Bli med inn i studio til Håkon Fagerås, en av Norges fremste billedhuggere og en av få norske kunstnere som arbeider med marmor - et av verdens mest kostbare og tidkrevende materialer en kunstner kan arbeide med.

#150

Gustav Vigeland er Norges største billedhugger. 150-års jubileum på Vigeland-museet

Gustav Vigeland (1869-1943) er Norges største billedhugger, og i 2019 hadde han fylt 150 år. Vi blir kjent med mannen bak store og berømte verk som Monolitten i Vigelandsparken, "Tiggerne" og "Sinnataggen".

#127

Samarbeid

Hyperventilerer kunsten er så kul. Trondheim Open 2018

Bli med på kunstbiennalen Trondheim Open 2018 i Trondheim.

#115

Samarbeid

En insider eller en outsider i kunstverden? Festspillene i Nord-Norge 3/3

Hørt om Outsider Art? Vi møter en av Norges fremste Outsider Art-forkjempere, Simone Ritter, besøker Atelier Noua sin fotobokutstilling og NKNN (Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge) sitt PopUp verksted på Hurtigbåtkaien i Harstad.

#65

Lea Pagenkemper dro til Leinesfjord for å studere norsk sollys

Bli med inn i studio til tyske Lea Pagenkemper. Hun dro til Leinesfjord i Nord-Norge for å studere norsk sollys i regi TARE Steigen Air Kunstneropphold. Nå er hun tilbake i studio i Berlin, hvor hun lager kunst inspirert av oppholdet.

#57

Et solid kunstsamler-hjem på Manhatten. New York 5/5

Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 5/5.

#53

Hvordan er New York sin kunstscene?

Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 1/5.

#5

Kobie Nel laget gravstøtte til den berømte Isdalskvinnen

Bli med til Kobie Nel sin utstilling "Of her face I have only a feeling that it appeared heavy" hos Tag Team Studio.

#251

Lite er deiligere enn Julia Boracco sitt maleriske univers

Kunsten til Julia Boracco er sammensatt, tverrfaglig og kompleks, og den inneholder noe av det deiligste innen kunst (og livet generelt) - det gjentagende.

#250

Fem oversette kunstnere du sannsynligvis aldri eller sjelden har hørt om

En av de friheten vi i dag setter høyest i den vestlige verden, er friheten til å bli og jobbe med det du vil. Så hva med kunstneryrket? Rett frem for alle? Langt ifra. Her får du fem kunstnere i kunsthistorien du sannsynligvis aldri eller sjelden har hørt om.

#249

Geir Yttervik reiste fra 40 kvm i Oslo til 500 kvm i Lunner

Når pandemien kom og stengte ned alt som gjør en by verdt å bo, var kunstner Geir Yttervik ikke lengre i tvil. Han solgte og pakket ned, og nå bygger han drømmeatelieret sitt i Lunner.



#245

Axel Vindenes får solgt hvert eneste maleri han lager

Multikunstneren Axel Vindenes, mest kjent fra bandet Kakkmaddafakka (KMF), har solgt omtrent hvert eneste maleri han har laget siden 2013. Hvordan får han det til?

#241

Kunsten som får deg ut av pandemitåken

Kunst har aldri vært utelukkende dekorativ eller underholdning. Ved siden av filosofi og religion har kunst også vært menneskets viktigste kilde til trøst. I en tilstand av uro eller sorg er det ikke piller som skal berolige oss, men de rette kunst- og kulturopplevelsene. Her får du derfor fire av de mest beroligende og trøstende kunstverkene i kunsthistorien - kunstverk som gir perspektiv, beroliger oss om fremtiden, gir økt selvfølelse og forsiktig fører oss tilbake til en roligere tilstand.

#237

Janicke Schønning er en av få helårs friluftsmalere i Norge

Der de fleste kunstnere skaper kunst innendørs, og kanskje spesielt i land som Norge hvor ting kan bli litt røft, trives Janicke Schønning best utendørs som en av få friluftsmalere i Norge. Hvordan er det å skape kunst utendørs, hele året? Og hvorfor utendørs?

#234

Vincent Langaard om postdigital kunst, internett og gaming

Gaming, internett, digitalisering, bildedeling, ideutveksling på nett og memes. En generasjon har vokst opp med dette som en naturlig del av livet, og nå skal denne generasjonen utdanne og etablere seg som kunstnere. Hvordan påvirker det kunsten deres? Bli med inn i studio til Vincent Langaard, hvor vi snakker om en ny tendens i kunsten som vokser frem med en ny generasjon kunstnere, nemlig postdigital kunst. Hva tenker han selv om det postdigitale kunstuttrykket, hva kjennetegner det, hvor kommer begrepet fra og hvordan skaper han sin kunst?

#228

Anna Ancher er en av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880-1920

Danske Anna Ancher (1859-1935) mestret kunsten å fange en solstråle, og er en av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880-1920. Nå åpner Lillehammer Kunstmuseum en stor utstilling med verk laget av Ancher, som det eneste museet utenfor Danmark som viser denne viktige utstillingen. Vi ble med på montering.

#214

Espen Cook om reisen fra finansmetropolen Hong Kong til Kunsthøyskolen i Oslo

Espen Cook flyttet fra Hong Kong til Oslo sommeren 2020 på grunn av opptøyene og virussituasjonen. I Hong Kong levde han av å fikse fester og dj’e. For han holdt det med åtte år, men hvordan er den nye hverdagen som multikunstner og kunststudent i hovedstaden?

#205

Solveig Ane Kirkaune Øksendal tegner kropp vi aldri ser

Bli med inn i studio til Solveig Ane Kirkaune Øksendal, hvor hun tegner kroppen slik den er i all sin naturlighet. Teknisk utsøkt - motivmessig svært grafisk...

#200

Håkon Bleken er en av Norges største kunstnere

Bli med inn i studio til Håkon Bleken, en av Norges desidert største nålevende kunstner. Vi snakker om nye prosjekter, teknikker, gatekunst, Korona og savnet etter å reise.

#196

Helene Knoop er en av Norges fremste portrettmalere

En av de mest anerkjente sjangrene i kunsthistorien er portretter. Her får du alt du trenger å vite om sjangeren på 10 minutter. Du får også bli med inn i studio til kunstner Helene Knoop - tidligere elev av den berømte malermesteren, Odd Nerdrum, og en av Norges fremste portrettmalere.

#187

Bjørn Båsen beskrives som unik i norsk samtidskunst og kunsthistorie

Bli med inn i studio til en av Norges fremste og lovende unge kunstnere, Bjørn Båsen. Vi besøkte han i idylliske Eggedal, hvor han bor og arbeider.

#182

Den store maleduellen hos The Art Collective

Silje Sigurdsen og Ingeborg Løvlie ser mye kunst - hver dag. Men hva skjer når de selv skal prøve å male? Bli med til The Art Collective i Oslo, hvor Silje og Ingeborg blir utfordret i en stor maleduell. Se episoden for å finne ut hvem som vinner...

#178

Lars Strandh rendyrker fargen og linjen i kunsten sin

Farger er en viktig del av våre liv, hvordan vi ser verden, andre og oss selv. Farger er viktig for våre følelser, og selvsagt, en viktig brikke i et kunstverk sitt uttrykk. Bli med inn i studio til Lars Strandh, en av Skandinavias mest erfarne kunstnere, og som har viet livet sitt til farger, linjer og det minimalistiske.

#166

Alt du trenger å vite om Edvard Munch på ti minutter

Bli med inn i stor utstilling med Edvard Munchs (1863-1944) verk hos KODE. Munch er en av de største kunstnere i norsk kunsthistorie. Verkene som vises har sjelden eller aldri forlatt Nasjonalmuseet og Munchmuseet - før nå. Den muligheten griper KODE for alt det er verdt.

#165

Er Ålesund et mekka for kunstnere?

Kunzt dykker ned i Ålesund sin kunstscene. Vi møter blant annet kunstner Rune Furelid som er tidligere Odd Nerdrum-elev, og som har gjort suksess med eget kunstgalleri midt i Ålesund sentrum.

#156

Manuel Portioli sine landskapsmaleri av norsk natur er helt fantastisk

Bli med inn i studio til kunstner Manuel Portioli. Vi er forelsket i Manuels fantastiske landskapsmaleri.

#148

Ragnhild Jevne maler teknologi vi tar for gitt

Møt kunstner Ragnhild Jevne. Da hun var yngre drømte Ragnhild om å bli bildesigner. Nå lager hun kunst om design og teknologi vi (lett) tar for gitt i hverdagen. Vi besøkte henne i studio i Berlin.

#145

Fredrik Wiig Sørensen er lei av minimalisme

Vi besøker kunstner Fredrik Wiig Sørensen i studio. Fra å ha malt minimalistiske fargeflater i flere år, eksperimenterer Fredrik nå med å male figurativt.

#144

Helsinki Contemporary er et av Helsinki sine mest etablerte kunstgalleri

Bli med til Helsinki Contemporary, et av Helsinkis mest etablerte kunstgalleri. For øyeblikket viser de kunst laget av en av Finlands mest anerkjente kunstnere, Henry Wuorila-Stenberg.

#141

Matthew kan male hva som helst, hvor som helst med "mini tins"

Møt Meet Matthew Betancourt, en amerikansk ingeniør og kunstner som flyttet til Bergen fra California, USA. Etter en periode uten et studio fant Matthew en annen måte å få malt på. Med "mini tins" kan han male hva som helst, hvor som helst.

#137

Matilda Höög maler det som skjer i Oslo sine gater

Bli med inn i studio til kunstner Matilda Höög. Hun maler det som skjer i Oslo sine gater.

#133

Ruben Eikebø går fra å være kunststudent til selvstendig næringsdrivende

Møt kunstner Ruben Eikebø, fersk fra Kunstakademiet i Bergen (KMD) og nå på vei ut i arbeidslivet som profesjonell kunstner.

#132

Hva synes barn om kunst? Vi besøker Nygårdsparken barnehage i Bergen

I Norge satses det tungt på å formidle kunst til barn og unge, spesielt gjennom det som heter "Den kulturelle skolesekken" og de kommunale kulturskolene. Men hva tenker barn selv om kunsten? Til slutt i episoden lager vi også kunst sammen.

#131

Tom Kosmo tar landskapsmaleriet til et nytt nivå

Bli med til Tom Kosmo sin utstilling "Wilderless" hos Oseana Kunst- og kultursenter på Os utenfor Bergen. Her tar han landskapsmaleriet til et nytt nivå.

#128

Tom Kosmo laget kunst av Kunzt-Silje

Se når Tom Kosmo laget kunst av Kunzt-Silje. Verket er nå en del av en privat kunstsamling i Bergen. Tom sin kunst er også kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Oslo og KODE Museene i Bergen, for å nevne noen.

#118

Silje Heggren har malt evighetsmaskiner i 16 år

Bli med inn i studio til kunstner Silje Heggren. Hun har vært fascinert av evighetsmaskiner i 16 år.

#114

Samarbeid

Joar Nango eksperimenterer med samisk arkitektur. Festspillene i Nord-Norge

Sammen med et utvalg kunstnere og håndverkere fra sapmi, Nord-Sverige og Nord-Norge bygger Joar Nango sitt festspillprofilprosjekt: en ny variant av den tradisjonelle gjeterhytta – gumpi. Videoen er sponset av og laget i et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

#113

Samarbeid

Over 250 kunst- og kulturarrangement på én uke med Festspillene i Nord-Norge

Kunzt blir med på årets Festspillene i Nord-Norge, med over 250 arrangement på én uke. Takk til FNN som sponset denne turen og episodene herfra. I denne episoden dykker vi ned i årets Festspillutstilling med «Institutt for natur og kunst» på Galleri Nord-Norge. Vi prater også med Festspilldirektør, Maria Utsi.

#105

KODE Bergen åpnet stor utstilling med Norges store kunstner J.C. Dahl

Bli med inn i KODE Bergen sin største J.C. Dahl-utstilling på 30 år.

#104

Ruben Eikebø maler på speil for Masterutstillingen 2018 hos Bergen Kunsthall

Møt Ruben Eikebø, en av 28 avgangsstudenter som stiller ut på årets Masterutstilling hos Bergen Kunsthall. Nå venter arbeidslivet...

#99

Samarbeid

65 000 maleri på seks år for animasjonsfilmen Loving Vincent. Vi blir med på premieren

Møt Martyna Wolna, en av kunstnerne bak animasjonsfilmen Loving Vincent, filmen som er utelukkende laget med oljemaleri. Vi tar deg også med til den norske leverandøren av malingen som er brukt i filmen, Global Hobby og kunst.

#93

Silje Heggren gikk fra sjokkert 19-åring og til to mastergrader

Møt kunstner og kunsthistoriker Silje Heggren. Da hun begynte på Kunstakademiet i Bergen som 19-åring fikk hun sjokk. I dag har hun to mastergrader.

#70

Bjarne Melgaard​ og Sverre Bjertnæs er to av Norges største nålevende norske kunstnere

Bli med til Galleri Brandstup i Oslo hvor vi møter Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs, to av Norges mest anerkjente og bestselgende kunstnere.

#56

Richard Pasquarelli bruker Augmented Reality i kunsten. New York 4/5

Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 4/5.

#55

Marianne Jacobsen vant green card i USA og startet kunstgalleri. New York 3/5

Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 3/5.

#35

Arvid Pettersen er en av Norges fremste kunstnere i sin generasjon

Få norske kunstnere har stilt ut hos prestisjetunge Guggenheim-museet i USA. Bli med inn i studio til Arvid Pettersen, en av Norges fremste kunstnere i sin generasjon.

#28

Forelsket i Elin Brissman​ sin kunst

Bli med inn i Elin Brissman sitt studio hos BLOKK Atelierfellesskap i Bergen. Hun maler så fotorealistisk at det er nesten ikke til å tro.

#27

Dolk åpner ny utstilling hos Galleri Brandstrup

Bli med inn i utstillingen til en av Norges største og mest anerkjente kunstnere, den tidligere gatekunstner Dolk. Han åpner utstillingen "Feint" hos Galleri Brandstrup på Tjuvholmen i Oslo.

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

#243

Pelle Brage & Co turnerer med sitt oppblåsbare museum

Bli med inn i Pelle Brage sitt oppblåsbare museum som han skaper i samarbeid med kunstner-kollegaer og familien. Gjennom det praktiske, pragmatiske, håpefulle og lekne streber Brage & Co etter å inkludere og gjøre reelle endringer i verden.

#96

Morten Landmark kjemper for norske arbeidsplasser. Panama 4/4

Bli med når kunstner Morten Landmark stiller ut verket "PANAMA" på årets Shippingkonferanse i Bergen. Episode 4/4.

#86

Morten Landmark har funnet skip til kunstprosjekt og må velge utsnitt. Panama 2/4

Bli med til skipsverftet i Grenå, Danmark for å se kunstner Morten Landmark kutte i nedlagte skip. Episode 2/4.

#62

Barn lager kunst med elektronikk under Piksel Festival

Festivalen Piksel Kidz Lab fokuserer på kunst og elektronikk. Bli med når en hel skoleklasse eksperimenterer.

#33

Folk elsker kunstneren Marina Abramovic

Topp stemning på åpningen av Marina Abramovic​ sin nye utstilling "Dozing Consciousness" hos Galleri Brandstrup​.

#213

Charlotte Thiis-Evensen skaper prisvinnende foto- og videokunst

I tillegg til å være programleder for et av NRK sine mest populære TV-program, Arkitektens hjem, er Charlotte Thiis-Evensen en solid kunstner som arbeider med fotografi og film. Bli med inn i studio til Charlotte for å lære om hennes prisvinnende kunst. Hva driver hun i arbeidet? Og hvorfor akkurat fotografiet?

#212

Marianne Heske utfordrer menneskers behov for å passe inn

Bli med inn i Marianne Heske sin utstilling hos QB Gallery i Oslo, hvor hun kritiserer den pseudovitenskapelige læren om frenologi, samt enkeltmenneskets og samfunnets ønske om klassifisering og standardisering - et ønske som hun mener går på bekostning av vår individualitet i møte med andre. Se også hvordan det går når Heske bruker læren om frenologi på kunsthistoriker og programleder, Silje Sigurdsen.

#199

Samarbeid

Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte kunstverk for Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika

Bli med inn i nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika, hvor kunstner Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte verket for biblioteket og for tiden vi lever i, med digitalisering og delingskultur.

#185

Samarbeid

Oslo Open er Norges største kunstfestival. Episode 1/2

Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.