Kunzt

#62

Barn lager kunst med elektronikk under Piksel Festival

Barn lager kunst med elektronikk under Piksel Festival

18.11.2017

Festivalen Piksel Kidz Lab fokuserer på kunst og elektronikk. Bli med når en hel skoleklasse eksperimenterer.

Musikk fra FUGUE og Youtube Audio Library.

Kunsttyper
Utstillinger
Steder

Blir du abonnent får du:

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Ekslusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.

Lignende episoder

#258

AD_VENT gir unike kunstopplevelser bak hver luke

I år er det kunsten som skal redde julen, og jordkloden, bittelitt. Bli kjent med konseptet AD_VENT laget av scenograf Ditteke Waidelich, og se noen av de unike kunstopplevelsene bak hver luke.

#247

Slik bruker du kjærlighetssorgen til å skape mesterverk

Vi alle har opplevd eller vil få oppleve i løpet av livet en kjærlighetssorg. Det store spørsmålet er hvordan vi håndterer sorgen, får utløp for smerten, og om vi klarer å bruke den kraften som nettopp ligger i en kjærlighetssorg til noe positivt. For eksempel skape god kunst. I kunsthistorien finnes det en rekke kunstnere som har brukt sin kjærlighetssorg til å skape tidløse mesterverk. Her får du fem av dem.

#243

Pelle Brage & Co turnerer med sitt oppblåsbare museum

Bli med inn i Pelle Brage sitt oppblåsbare museum som han skaper i samarbeid med kunstner-kollegaer og familien. Gjennom det praktiske, pragmatiske, håpefulle og lekne streber Brage & Co etter å inkludere og gjøre reelle endringer i verden.

#237

Janicke Schønning er en av få helårs friluftsmalere i Norge

Der de fleste kunstnere skaper kunst innendørs, og kanskje spesielt i land som Norge hvor ting kan bli litt røft, trives Janicke Schønning best utendørs som en av få friluftsmalere i Norge. Hvordan er det å skape kunst utendørs, hele året? Og hvorfor utendørs?

#201

Petter Wang er som et frisk pust i norsk kunstliv

Bli med til et nedlagt industribygg i Oslo, hvor kunstner Petter Wang har samlet en rekke kunstnere for showkonseptet Guilty Pleasure, en feiring av kunst, kultur, mote og det gode liv, derav Pleasure. Felles for alle involverte er at de er livsnytere som dyrker estetisk sans. Wang produserer showet sammen med klesmerket Chamber, ved designer Rafael Dunbar.

#115

Samarbeid

En insider eller en outsider i kunstverden? Festspillene i Nord-Norge 3/3

Hørt om Outsider Art? Vi møter en av Norges fremste Outsider Art-forkjempere, Simone Ritter, besøker Atelier Noua sin fotobokutstilling og NKNN (Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge) sitt PopUp verksted på Hurtigbåtkaien i Harstad.

#96

Morten Landmark kjemper for norske arbeidsplasser. Panama 4/4

Bli med når kunstner Morten Landmark stiller ut verket "PANAMA" på årets Shippingkonferanse i Bergen. Episode 4/4.

#86

Morten Landmark har funnet skip til kunstprosjekt og må velge utsnitt. Panama 2/4

Bli med til skipsverftet i Grenå, Danmark for å se kunstner Morten Landmark kutte i nedlagte skip. Episode 2/4.

#33

Folk elsker kunstneren Marina Abramovic

Topp stemning på åpningen av Marina Abramovic​ sin nye utstilling "Dozing Consciousness" hos Galleri Brandstrup​.

#5

Kobie Nel laget gravstøtte til den berømte Isdalskvinnen

Bli med til Kobie Nel sin utstilling "Of her face I have only a feeling that it appeared heavy" hos Tag Team Studio.

#257

Sverre Bjertnæs er en av Norges største og mest omtalte kunstnere

En av Norges største og mest omtalte kunstnere, blant annet kjent for sitt samarbeid med Bjarne Melgaard, åpner utstillingen "Du finnes" hos Galleri Brandstrup i Oslo. Hva er hans første minne av å skape kunst? Hva tenker han om sin egen suksess? Og hvilket råd vil han gi til kunstnere som ønsker å leve av kunsten sin?

#256

Samarbeid

Tusen kvadratmeter med kunst hos KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst

Bli med til Norges nye kunsthus KUK - Kjøpmannsgata Ung Kunst. Huset er initiert og finansiert av kunstner, Kjell Erik Killi Olsen og ligger midt i Trondheim sentrum. Hva slags hus blir dette for byens befolkning, besøkende og landet forøvrig? Hva er ambisjonene fremover? Og hva er prislappen?

#242

Samarbeid

Sørlandsutstillingen viser noen av regionens mest spennende kunstnere

Sørlandet er som en gave i livet. Derfor er det en glede å kunne ta deg med til Sørlandsutstillingen 2021, som episoden også er laget i et samarbeid med. Utstillingen står i Arendal Kunstforening i samme tidsrom som årets Arendalsuka (7 august - 12 september) før den senere flyttes og vil stå tilgjengelig for publikum på Kragerø Kunstforening til og med 24. oktober.

#231

Verdensberømte Paul McCarthy stiller ut hos Peder Lund i Oslo

I hele mars måned har Kunzt vært så heldig å ha med to praktikanter fra kunsthistoriestudiet ved Universitetet i Oslo, som en del av utdanningen deres. Praksisoppholdet gir studiepoeng og er støttet av Lånekassen. I tillegg til at de har fått se og lære om litt av alt hva det innebærer å drive denne kanalen, så har de også fått i oppgave å lage sin helt egen video om en utstilling de har valgt selv. De hadde aldri før laget videokritikk fra A-Å og de hadde aldri før formidlet kunst på video. Nå er disse to versjonene klippet sammen til én episode på Kunzt.no.

Bli med inn til Peder Lund i Oslo, hvor Fride Jensen og Linn Hestnes tar oss med gjennom utstillingen til den verdensberømte amerikanske kunstneren, Paul McCarthy. Verkene har aldri før blitt vist til offentligheten. Liker Jensen og Hestnes det de ser? Fungerer utstillingen godt? Og hva tenker de om praksisoppholdet og det å formidle kunst i videoformatet?

#230

Javier Barrios utsmykker Kjell Inge Røkkes banebrytende forskningsskip REV Ocean

Bli med inn i studio til Javier Barrios, en av omtrent 60 kunstnere som utsmykker Kjell Inge Røkkes forskningsskip, REV Ocean - et omfattende og banebrytende skip innen havforskning og havforsuring. Barrios er spesielt opptatt av kunst i offentlig rom, vitenskap og teknologi, hvor han eksperimenterer med lys og filtre ellers bruk i datamaskiner og mobiltelefoner for å skape unike kunstverk.

#227

Slik skaper du unike kunstutstillinger

Noen ganger blir det tatt ekstra grep for å gi publikum en unik og annerledes kunstopplevelse. Jeg besøker arkitektkontoret, Manthey Kula, hvor jeg snakker med arkitekt og grunnlegger, Beate Hølmebakk. Kontoret jobber for tiden med det nye Munchmuseet og med Utøya minnested. Hvorfor bruke en arkitekt til en utstilling? Og hva bør du tenke på hvis du skal skape en god kunstopplevese?

#224

Ingrid Toogood eksperimenterer med kulisser og romfølelse i kunsten sin

Bli med inn i studio til Ingrid Toogood i Tou Atelierhus, Stavanger. Toogood arbeider med ulike type kunst, men er spesielt engasjert i maleriet. Hun er en kunstner som har alt: tverrfagligheten, fargen, lekenheten, alvoret og energien. Selv beskriver hun kunsten sin som melankolsk pop.

#219

Kunståret 2021

Godt nytt år. I denne episoden får du kunstfrontens kommende trender, og la meg bare si: det blir en del politisk ukorrekt i vente. Dette er Kunstprognosen for året 2021.

#213

Charlotte Thiis-Evensen skaper prisvinnende foto- og videokunst

I tillegg til å være programleder for et av NRK sine mest populære TV-program, Arkitektens hjem, er Charlotte Thiis-Evensen en solid kunstner som arbeider med fotografi og film. Bli med inn i studio til Charlotte for å lære om hennes prisvinnende kunst. Hva driver hun i arbeidet? Og hvorfor akkurat fotografiet?

#212

Marianne Heske utfordrer menneskers behov for å passe inn

Bli med inn i Marianne Heske sin utstilling hos QB Gallery i Oslo, hvor hun kritiserer den pseudovitenskapelige læren om frenologi, samt enkeltmenneskets og samfunnets ønske om klassifisering og standardisering - et ønske som hun mener går på bekostning av vår individualitet i møte med andre. Se også hvordan det går når Heske bruker læren om frenologi på kunsthistoriker og programleder, Silje Sigurdsen.

#207

Fredrik Raddum lager kunst som er direkte gøy å se på

Bli med inn i studio til Fredrik Raddum. Han skaper kunst som er direkte gøy å se på samtidig som det ligger et alvor i bunn. Det er denne balansen som jeg beundrer i Raddums kunstnerskap. Nå jobber han mot ny utstilling hos Galleri Brandstrup i Oslo, hvor vi får bli med i innspurten.

#203

Kom tett på flere tusen år gamle følelser i kunsten hos Kulturhistorisk museum i Oslo

Følelser er noe av det viktigste i kunsten og kunsthistorien og er en essensiell del av så og si all kunst som noensinne er blitt skapt. Bli med inn til Kulturhistorisk museum i Oslo for utstillingen "Følelser i Antikken og Det gamle Egypt”, hvor vi kommer tett på flere tusen år gamle originale verk.

#199

Samarbeid

Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte kunstverk for Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika

Bli med inn i nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika, hvor kunstner Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte verket for biblioteket og for tiden vi lever i, med digitalisering og delingskultur.

#198

Vebjørn Sand og Eimund Sand lager Roseslott til 50 millioner kroner i Holmenkollen

Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.

#195

Alt du trenger å vite om Kistefos museum og skulpturpark på ti minutter

Bli med til prisvinnende Kistefos museum og skulpturpark i Jevnaker, hvor du kan se kunsten til noen av verdens mest anerkjente kunstnere.

#193

Sara Korshøj Christensen elsker DIY og det uperfekte

Bli med inn i Sara Korshøj Christensen sitt nye studio i TRAFO Kunstnerhus i Oslo, et av byens vakreste bygg. Nå arbeider hun mot ny utstilling, hvor hun elsker prinsippet med DIY (Do It Yourself) og det uperfekte.

#188

Bo Bisgaard, Marit Følstad og Ole Jørgen Ness skyver QB Gallery ut av komfortsonen

Bli med inn til QB Gallery, et av Norges beste gallerier for samtidskunst, og se utstillingen som skyver galleriet ut av sin egen komfortsone.

#114

Samarbeid

Joar Nango eksperimenterer med samisk arkitektur. Festspillene i Nord-Norge

Sammen med et utvalg kunstnere og håndverkere fra sapmi, Nord-Sverige og Nord-Norge bygger Joar Nango sitt festspillprofilprosjekt: en ny variant av den tradisjonelle gjeterhytta – gumpi. Videoen er sponset av og laget i et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

#113

Samarbeid

Over 250 kunst- og kulturarrangement på én uke med Festspillene i Nord-Norge

Kunzt blir med på årets Festspillene i Nord-Norge, med over 250 arrangement på én uke. Takk til FNN som sponset denne turen og episodene herfra. I denne episoden dykker vi ned i årets Festspillutstilling med «Institutt for natur og kunst» på Galleri Nord-Norge. Vi prater også med Festspilldirektør, Maria Utsi.